Bologna-Roma: Skjebnekamp til lunsj

Sommeren 2011 var Stefano Pioli på jobbintervju hos AS Roma. Mens Luis Enrique var det offensive og nytenkende valget, het alternativet Stefano Pioli. En noe mer pragmatisk lederskikkelse, som fremfor alt er god på å tilpasse strategi til motstander, og endre kampbilde underveis i kampene. I morgen møtes Roma og Pioli igjen, i det som kort og godt er en skjebnekamp for Romas tynnslippe Champions League-ambisjoner.

Bologna

Bologna var, i likhet med Roma, i ganske god form før jul. På de siste ni kampene (i alle turneringer) sto de med 5-1-3 da julen ble ringt inn. Siden ferien har de, også i likhet med Roma, slitt i langt større grad. 1-0-3 er status på de siste fire, og avstanden til nedrykk er nå kun 4 poeng. Det er likevel ingen tvil om at Bologna blir en seig motstander denne søndagen.

Hjemmelaget må klare seg uten Natali (forsvar) og Acquafresca (angrep), begge skadet, samt suspenderte Pazienza (midtbane) og Cherubin (forsvar). Altså ingen dramatiske fravær for Pioli, som råder over et brukbart mannskap denne helgen. Bologna ventes å stille i en 4231-formasjon med Agliari, Motta, Sørensen, Antonsson og Morleo bakerst. Mens Natali stort sett har slitt benken, har Cherubin vært fast for Piolis mannskap. Noen stor dramatikk er det imidlertid ikke, da Morleo kommer rett inn og fyller venstrebackposisjonen. Alternativet til Sørensen er Portanova, som var suspendert hele høsten etter kampfiksingssaken i sommer, men nå er tilbake.

På sentral midtbane mangler Pazienza, og i den anledning blir det enten Khrin eller Guarente som får danne tospann med det vandrende gule kortet Diego Perez. I treeren foran blir det Diamanti til venstre, Gabbiadini til høyre, mens enten Kone eller Taider ligger i området bak Alberto Gilardino.

Roma

Det har vært en kaotisk uke på Trigoria. Etter den brukbare 2-1-seieren over Inter i midtuken bestemte Maarten Stekelenburg for å uttale seg til nederlandsk media. Det gikk ikke så veldig bra, da han benyttet anledningen til å kalle Goicoechea «en unødvendig signering» og generelt virket uforstående til at Zeman ikke valgte ham selv som førstekeeper. Stekelenburg er med i troppen denne helgen, men blir ventelig bøtelagt av klubben for sine uttalelser. Det vil ikke overraske om han forlater klubben i løpet av de neste dagene, særlig ikke etter Zemans uttalelser på dagens pressekonferanse:

«Jeg har etterlyst mer deltakelse fra Stekelenburg. Han lever isolert, snakker engelsk og er opptatt med sitt. Jeg vil ha deltakelse.»

Videre har Mattia Destro pådratt seg en skade i menisken og er derfor uaktuell til denne kampen. Faktisk ser det ut til at vi må vente til mars før angriperen er tilbake på banen. Fra før er Daniele De Rossi ute med en lårskade, mens Erik Lamela er suspendert etter sitt gule kort mot Inter forrige helg. Benkvarmer Perrotta er heller ikke med troppen, i likhet med Nico Lopez, som dundrer inn mål for Uruguay i Copa Sudamericana for U20. For å gjøre vondt verre har Marquinhos slitt med skade hele uken etter at han hoppet inn i blokk mot Guarin på onsdag. Supertalentet er imidlertid med i troppen som reiser til Bologna.

Sannsynligvis blir det Mauro Goicoechea som vokter målet denne søndagen. Foran seg har han forhåpentligvis Piris, Marquinhos, Castan og Balzaretti, men her er det flere usikkerhetsmomenter. Burdisso kan komme til å spille for Marquinhos, mens også Piris har slitt de siste dagene. Det kan bety at Torosidis får sin debut for Roma allerede nå. På midtbanen ligger det an til Tachtsidis som regista, i fravær av De Rossi, mens Bradley tar rollen til høyre og Florenzi skal løpe langs venstre. Pjanic må nemlig flyttes fremover i fravær av Erik Lamela. Pjanic, Osvaldo og Totti blir trioen som skal stå for målene denne helgen.

Kampfakta

Avspark: søndag 12:30
Sted: Renato Dell’Ara, Bologna
Værmelding: -4, sol
Sendes på: CMore Fotball, Csports.no
Siste oppgjør: 16 september – Roma 2-3 Bologna
H2H siste 10: 6-3-1, favør Roma.