Lunsjmeny: Fyrverkeri

En aldeles nydelig søndag i Bologna skulle bli åsted for Romas første lunsjkamp i 2013. Som de aller fleste husker rotet Roma bort en tomålsledelse mot Bologna på hjemmebane i starten av sesongen, der giallorossi til slutt tapte 2-3. Lamela var ute med suspensjon, mens De Rossi, Destro og Marquinhos alle var ute med skader. Sistnevnte var dog på benken. Burdisso kom inn i forsvaret, Tachtsidis inn på midten, mens Pjanic tok plassen til høyre i den fremre tridenten, med Osvaldo inn som spydspiss. Goicoechea sto i mål, både fordi Zeman foretrekker uruguayanerens karakteristikker, samtidig som Stekelenburg har vært meget urutinert i media tidligere i uka.

I det som skulle vise seg å bli en meget fartsfylt første omgang var det hjemmelaget som fikk den første sjansen gjennom danske Fredrik Sørensen. Avslutningen fra kanten av Romas femmeter ble dog aldri noe vassere enn en mellomting mellom skudd og innlegg. Så skulle en gammel og forholdsvis dårlig kjenning presentere seg: Marco Motta gjør sitt beste for å påføre Totti en lårhøne, men ender bare opp med gult kort. For øvrig frispark nummer 63 i rekken Francesco Totti har fått tildelt denne sesongen. Kun kort tid senere skulle nevnte Totti spille en avgjørende rolle da Roma brøyt høyt inne på Bolognas banehalvdel. Il Capitano setter fart inn i seksten og åpner rom på sin venstre side. Totti får en lang touch, men får avlevert ballen i det nevnte rommet der Alessandro Florenzi kommer i hundre. Unggutten får vendt kroppen tilstrekkelig og bredsider ballen i nettet. Ni minutter passert på Renato Dall’Ara og Roma leder 1-0.

Etter kvarteret blir Roma og Pjanic snytt for et aldeles soleklart straffespark når bosnieren blir feid over ende av en Bologna-spiller med absolutt ingen intensjon om å ta ballen. Dommer Giannoccaro hadde dog ingen intensjoner om å blåse. Istedenfor straffe og mest sannsynlig 2-0 til gjestene feier Bologna i angrep. En lang ball går over hodet på Leandro Castan og det påfølgende sandwichforsøket til Balzaretti og Burdisso er fånyttes. Gabbiadini får avsluttet, men Goicoechea avverger med en benparade. Returen får han ikke gjort noe med. Gilardino dytter ballen i nettet og 1-1.

Men i kjent stil feier Roma i angrep og snytte Pjanic befinner seg i god innleggsposisjon ute på kanten. Inne i feltet venter en målhungrig Osvaldo. I kombinasjon med et Bologna-forsvar i koma må det nesten bli mål. Innlegget er perfekt, hodestøtet til Osvaldo likeså, og Roma er igjen tilbake i føringen med 2-1.

Om ikke Burdisso hadde gjort nok tidligere denne sesongen for å overbevise om at han dessverre ikke lenger har all verden å bidra med, så gjorde han det til gangs etter 25 spilte minutter. Gabbiadini er feilvendt inne i Romas sekstenmeter, uten at Burdisso tar akkurat dét så veldig alvorlig. Argentineren velger å holde seg på behagelig avstand og Gabbiadini får vendt opp og skutt. Ballen stusser innom leggen til Burdisso og havner i det lengste hjørnet. Goicoechea kan neppe beskyldes for kattemyke reflekser, heller. 2-2, noe som også sto seg til pause.

Andre omgang var åtte minutter gammel da Mauro Goicoechea skulle gi dagens produsent vann på Goicoechea-Stekelenburg-mølla han hadde på full gang. Burdisso, som strengt tatt kunne latt vær å gå inn med hodet for å klarere et innlegg 20 cm over bakken, nærmest ligger og venter på ballen. Dette ser Goicoechea, og uruguayaneren lar ikke mulighetene til å spolere klareringsforsøket gå hus forbi. Han hiver seg inn med knyttede never og lager en gedigen suppe på én dråpe kraft. Ballen havner hos innbytter Pasquato som enkelt setter inn sitt første mål i Serie A. 3-2 til hjemmelaget.

Zeman tar umiddelbart grep med et dobbeltbytte. Balzaretti har dratt på seg det som ser ut som en strekk i hamstringen og blir erstattet av hårfagre Dodó. Målscorer Florenzi blir erstattet av Marquinho. Dette gir ingen snarlig effekt, og fint lite skjer før Zeman introduserer Det Greske Minutt. Roma har frispark, men før Totti får lov til å slå kommer Torosidis inn til sin debut for giallorossi. Piris går ut. Deretter lemper Totti ballen inn i boksen. Panagiotis Tachtsidis gjør et meget lurt løp i boksen, kommer seg fri fra sin oppasser og Agliardi er på halvdistanse. Grekeren header ballen over keeperen og inn i buret. 3-3 og meget deilig for Tachtsidis som har fått ufortjent mye pepper den siste tiden. For øvrig Totti sin assist nummer åtte for året, og Il Capitano er dermed bedre på dette punktet enn i fjorårssesongen. Scoringen kreerer voldsomt momentum og Roma kommer i bølge på bølge. Nærmest kommer man etter 82 minutter når et innlegg finner Osvaldo på bakre stolpe. Dessverre er Osvaldo mer gira på å score sitt andre for dagen enn å servere Marquinho på blank kasse. Det er allikevel Roma som kan puste et lettelsens sukk helt til slutt. Etter 86 minutter druser Diamanti ballen i stolpen, før samme mann setter ballen i tverrliggeren fra et frispark etter 93 minutter.

Sett under ett er nok ett poeng til hvert av lagene et greit utfall av denne kampen. Roma har knappest et forsvar når 18-årige Marquinhos ikke er med. Utrolig, men sant. Goicoechea er ikke en optimal løsning i mål, hurtig igangsetter eller ei. Dog er han en bedre løsning enn en sutrende nederlender som griner i media framfor å brette opp erma og plukke opp hansken. Men Romas nummer 1, bokstavelig talt, er jo Bogdan Lobont. Kanskje vi skal få se rumeneren igjen snart? Ellers fikk Piris, Pjanic og Tachtsidis gult kort i dag. For Pjanic betyr dette at han er suspendert mot Cagliari.