Zeman risikerer sparken

Mye så bra ut da Roma tok juleferie, men siden har det meste vært bekmørkt. Nå begynner også Zeman å leve farlig, skal vi tro stadig flere italienske medier. Mangelen på gode alternativer kan imidlertid redde jobben. Inntil videre.

Bakgrunnen for at Zeman sitter utrygt er ikke bare resultatene, som i løpet av de siste ukene har gått fra slakt i Napoli til brukbare prestasjoner i Coppa Italia. Lørdagens pressekonferanse skal ha skapt store gnisninger mellom Zeman og ledelsen, og det er fremfor alt dette som angivelig har plassert Zeman på tynn is.

Tidligere i uken ga Stekelenburg et surmaget intervju om klubben og Zeman, der han blant annet omtalte Goicoechea som en meningsløs signering. Da Zeman fikk spørsmål om dette på lørdagens pressekonferanse, valgte han å beklage seg over klubbens mangel på disiplin og reglement. Samtidig som han også anklaget Stekelenburg for å leve isolert, ikke delta sosialt i spillergruppen og kun snakke engelsk.

Il Messaggero skriver i sin søndagsutgave at Sabatini, Baldissoni, Fenucci og Baldini hadde et hastemøte lørdag kveld for å evaluere situasjonen. Før kampstart søndag valgte Baldini å dysse ned Zemans uttalelse, og forklarte det som et forsøk på å stimulere spillergruppen til bedre oppførsel. Eller noe i den retning.

Kampen endte som kjent i 3-3, etter 90 minutter der Roma som vanlig varierte mellom bra og dårlig, og igjen sto tilbake uten noen tegn til bedring. Fra et teknisk standpunkt er bekymringen om spillergruppen ikke lenger tør å slippe seg tilstrekkelig løs for å gjøre systemet fruktbart. Per dags dato ser vi nemlig et noe hemmet Roma, der resultatet er verken fugl eller fisk, og laget fremstår sårbart i alle ledd. Kort og godt: Det er ingen verdi i et Zeman-system som gjennomføres kun halvveis.

Det er likevel ikke dette som skal være utslagsgivende. Etter alt å dømme er det altså kommentarene om klubbens disiplinære reglement som fikk begeret til å koke over. Søndag kveld melder også Sky Sport ved Gianluca Di Marzio at Zeman sitter utrygt. Alternativene skal, ifølge Di Marzio, være Alberto De Rossi eller Alberto Malesani. Begge som midlertidige løsninger, og sistnevnte på bakgrunn av at hans assistent Ezio Sella kjenner klubben godt.

Det ventes at ledelsen i morgen vil gå i møter med Zeman. Delvis for å avklare hva han egentlig ville frem til på pressekonferansen, og kanskje mest av alt for å finne ut om Zeman selv har en formening om hvordan Roma skal klatre på tabellen. Dersom Baldini og Sabatini ikke får tilfredsstillende svar kan det bety kroken på døren for Zeman.

Kroken på døren blir det uansett til sommeren. Det aller meste tyder på at verken Zeman eller Roma er fornøyd med situasjonen, og at Zeman avslutter sitt andre Roma-opphold et år får kontrakten utgår. Etter det som utvikler seg i retning av et nytt tapt år for AS Roma.