Zeman ofres av ‘Sabaldini’

AS Roma er ikke kjent for å være en nevneverdig ryddig klubb, men Walter Sabatini må ha satt en eller annen form for rekord da han tidligere i dag fikk ånden over seg og lempet Zeman under bussen. Anledningen var, av alle ting, presentasjonen av Vasilis Torosidis, som etter en liten stund ble sendt ut av rommet for at de store guttene kunne ta praten om det virkelige emnet: Zdenek Zeman.

Som vi meldte her på asroma.no søndag kveld var Zemans posisjon i AS Roma allerede sterkt truet, og pressekorpset ville derfor høre hva Sabatini hadde å si. Det var kanskje her Sabatini burde innsett at samtalen først skulle gå med Zeman, for det var nemlig også slik at Zeman var på Trigoria i påvente av nettopp denne samtalen.

Slik gikk det imidlertid ikke. Sabatini valgte å si at Roma nå vurderer et trenerbytte, og at Zeman kan være ferdig allerede før helgen. Zeman, på sin side, forlot Trigoria etter hvert som Sabatinis lite veloverveide pressetreff spant ut av kontroll. Og dette er nå status ved slutten av en heseblesende mandag: Zeman skal møte Sabatini tirsdag formiddag. Dersom ikke Zeman vil forandre sine metoder, blir han sannsynligvis kastet.

Diskusjonen om potensielle arvtakere har gått hett i løpet av dagen; først dreide det meste seg om Alberto Malesani, før outsiderne Zago og Giannini begynte å fylle opp ryktespaltene. Mandag kveld har imidlertid et nytt navn dukket opp, med en langt større intensitet:

Laurent Blanc.

Ifølge Sky Sport er franskmannen det heteste navnet, og samtidig melder flere franske radiokanaler at Laurent Blanc er svært nær å bli Roma-trener. Nå gjenstår det bare å se hva som skjer i løpet av morgendagens møte, men lite tilsier at det tohodede trollet ‘Sabaldini’ kan snu etter dagens pressekonferanse. Til til glede for noen, og sorg for andre.