Torosidis prater ut om førsteinntrykket av Roma

Rolig overgangsvindu

 

Det er ikke bare her i det kalde nord vinduene lukkes i slutten av januar. I morgen stenger også overgangsvinduet, og det er ingenting som tyder på at det har vært stille før stormen i Roma. Om noe, blir det sannsynligvis mer i form av en flau vind. Torosidis ble hentet inn i forrige uke, og fikk sin debut med et innhopp i helgens kamp mot Bologna. Det er ellers lite som tyder på at man bør forvente seg noen signeringer for Romas del før overgangsvinduet stenger. Det har vært noen stille rykter om at Taddei kan være på vei til Fiorentina, og Daniele Pradè, sportsdirektør hos de lilla, er en stor supporter av spilleren som han «anser som en lillebror etter det han har gjort for meg i 7 år.» Allikevel er det slett ikke umulig at Taddei blir værende i Roma, noe undertegnede absolutt ikke har noe imot. Med Balzaretti sin skade (ute i 2-3 uker) og Dodo sin fysiske situasjon er det slett ikke umulig at Taddei igjen kan bli et alternativ på venstrebacken, alt ettersom hvilke planer Zeman har for Torosidis. Og når vi først er inne på den nyankomne grekeren, hadde han følgende å si om sin nye tilværelse på pressekonferansen mandag.

 

Torosidis

Hvilke inntrykk gav gårsdagens kamp (Inter-kampen, red.anm) deg?

– Vel, ettersom jeg bokstavelig talt nettopp har ankommet er det for tidlig for meg å snakke om inntrykket både av laget og meg selv. Jeg kan bare si at jeg har kommet hit for å jobbe hardt, og for å gjøre mitt beste i håp om at treneren vil verdsette det.

Hvorfor Roma?

– Den italienske ligaen er en av de beste i verden, så det er en ære for meg å tre Roma-drakten på meg og spille her. Et bud fra Fulham? Ja, de la inn et bud, men om du sammenligner deres med Roma sitt var det ikke noe alternativ for meg, når man ser på hvor stor Roma er i verdenssammenheng.

Hvilken atmosfære opplevde du i spillergarderoben?

– Det var en meget varm og velkommen atmosfære helt fra starten. Mine lagkamerater fikk meg umiddelbart til å føle meg hjemme på Trigoria. Det var som om jeg alltid hadde vært der. Jeg møtte en fantastisk gruppe gutter på alle nivåer. Totti, De Rossi og resten av guttene fikk meg alle til å føle meg velkommen.

Er det rom for deg til å forbedre deg?

– Jeg må gjennom en del arbeid for meg selv for å bli vant til hvordan laget beveger seg. Naturlig nok har jeg ikke hatt tid til å omstille meg til hvordan de spiller enda.

Er Roma det beste laget du har spilt for?

– Det er fremdeles litt for tidlig å prate om slikt. Det jeg kan si er at jeg har spilt for den største klubben i mitt land, og jeg har gjort en viktig karrieremessig beslutning ved å dra til en klubb som er såpass kjent verden over som Roma.

Hva tenker du om klubbens nåværende ligaplassering?

– For å være ærlig har jeg ikke fulgt italiensk fotball før i dag, men som et førsteinntrykk kan jeg si at de med alt talentet som er i klubben, burde de vært høyere på tabellen. Jeg vil jobbe hardt for å forbedre Roma, og ta klubben til den plasseringen de fortjener.

Vil du være skuffet om klubben ikke spiller i Europa neste sesong?

– En klubb som Roma skal ikke måtte ha som mål å spille i Europa League. Champions League er mer deres stil. Jeg er vant til å jobbe under press for å nå viktige mål. Jeg er forberedt på å gjøre det samme her for å få oss tilbake der vi fortjener å være.

Var det en grunn for at du valgte trøyenummer 35?

– Nei. Jeg startet med den drakten da jeg spilte for Skoda Xanthi, og den virker å ha gitt meg godt hell. Så jeg tenkte som så at det var best å fortsette me den for andre klubber.

Har du vært nære å signere for Roma tidligere?

– Det var rykter om en overgang fra Olympiakos denne sommeren, men forhandlingene brøt sammen og avtalen gikk ikke gjennom. Det hadde ingenting med meg å gjøre, men det var klubbene som ikke klarte å bli enige. Nå er jeg glad for å være her. Bedre sent enn aldri!

Hvordan blir det å jobbe i en situasjon hvor fansen på langt nær er fornøyd med lagets opptreden?

– Jeg er vant til å jobbe under press. I Hellas er ikke ting helt det samme, men det er mye press fra supporterne, spesielt i Olympiakos. Jeg er vant til å ta imot dritt. Jeg vil kunne klare å snu det til noe godt, i likhet med supporten fra fansen. Naturligvis vil jeg prøve på å få mer applaus enn piping, og å hjelpe Roma på veien oppover. Roma-laget er fullt av store navn, og det er bare naturlig at noen av supporterne har forventet mer av dem i serien. La oss håpe at ting snur, og at vi alle kan jobbe sammen for å plukke opp viktige poeng.

Er Roma like lidenskapelig som Athen?

– Ja, begge to er heksegryter. Jeg vil si i like store grad, og at jeg glad for det. Det er noe jeg er vant til. De forventet mye av meg i Athen også, og det var en sterk motivator.

Hvordan reagerte treneren til deg?

– Han var strålende. Før jeg kom i går fortalte han meg at jeg skulle angripe så mye som mulig, uten å glemme å dekke kanten jeg er på. Hva jeg synes om denne fotballfilosofien? Hver trener har sin egen, og etter hans mening må Roma spille angrepsfotball, og det er akkurat det de gjør. Det er ingenting galt med det. Jeg håper jeg kan passe inn i hans taktikk og fotballfilosofi så fort som mulig. Hvordan treningene er? Han insisterer på å jobbe med utholdenhet og en angrepsfokusert type fotball. Jeg er enig med denne måten å tenke fotball på, ettersom det er en tilskuersport, og jeg tror treningene hans vil gi meg mange sjanser til å forbedre meg på alle mulige måter.

Hvilken posisjon spiller du?

– Jeg er en høyreback, men jeg kan justere meg til andre posisjoner også, slik jeg gjorde i Olympiakos og for Hells. Jeg kan passe inn hvor som helst treneren mener jeg kan gjøre en bedre jobb.

 

Stormen over?

De siste dagene har det vært kaotisk i gangene på Trigoria, men som vi tidligere har rapportert tyder nå alt på at Zeman fortsetter, om enn med et par retningslinjer fra ledelsen. Det kan bli spennende å se om Roma-trenerens pressekonferanse i morgen 12.30 vil bære preg av de siste dagers hendelser, eller om fokuset blir lagt på fredagens kamp mot Cagliari-kampen.

 

 

 

Kilde: www.asroma.it