Bekmørk kveld i Roma

Det ble en helsvart dag for Roma, noe man nesten burde ventet seg etter en uke man gjerne vil glemme som Roma-supporter. Et Roma-lag i stor motgang møtte opp til kamp i kveld med følgende mannskap:

Goicoechea – Piris, Burdisso, Marquinhos, Dodo – Bradley, Tachtsidis, Florenzi – Lamela, Osvaldo, Totti

Cagliari startet med følgende lag:

Agazzi – Pisano, Rossettini, Astori, Avelar – Ekdal, Conti, Nainggolan – Thiago Ribeiro, Ibarbo, Sau.

 

Kampen skulle starte på verst tenkelige måte for Roma, for allerede i det tredje minuttet tok bortelaget ledelsen. Conti slo en meget presis gjennombruddspasning til Sau, som var på løp på høyrekanten. Innlegget hans fant Nainggolan, som fikk plassere ballen i mål nærmest uten noen form for motstand fra et passivt Roma-forsvar. Starten på februar kunne virke litt som februar på FM. Totalt umulig. Roma virket stresset etter målet til Cagliari, og de neste 10 minuttene skjedde det lite produktivt fra noe av lagene. Den første sjansen til Roma kom etter 13 minutter da Totti headet et innlegg tilbake inn i feltet til en Lamela som kom på løp. Dessverre for Roma var argentineren noe dekket, og klarte ikke å finne balansen han trengte for å få foten ordentlig over ballen. Hei på deg, rad 18. Frustrasjonen virket allerede å bre seg blant enkelte av Romas spillere, og var muligens mest tydelig på Osvaldos reaksjon da Piris prøvde seg med et skudd fra 25 meter. Lite fornøyd. Minutter senere skulle Lamela prøve seg fra langt hold, etter at han hadde gått på et av sine velkjente løp gjennom motstanderens midt, – og forsvarsledd. Skuddet ble dessverre blokkert ut til hjørnespark, og på det påfølgende hjørnesparket måtte argentineren nok en gang se et forsøk blokkert.

 

Roma var definitivt mer med i kampen nå, og Cagliari satset på overgangsmuligheter. Og disse skulle også komme. I det 21. minuttet slår Totti et relativt dårlig frispark inn mot boksen til Cagliari, og på overgangsmuligheten var Sau meget nære å doble ledelsen for bortelaget. Heldigvis for Roma og Goicoechea gikk skuddet noen meter utenfor høyrestolpen til Romas målvakt. Roma styrte spillet, men som vi har sett alt for mange ganger denne sesongen uteble målet. Like etterpå blir Ibarbo spilt gjennom, men den omdiskuterte sisteskansen til Roma er fint ute og plukker ballen på hjørnet av sekstenmeteren.

 

Osvaldo gjorde ikke alt for mye ut av seg i førsteomgangen, men prøvde seg på nok et frekt brassespark etter at Totti chippet ballen inn i Cagliari-feltet. Dessverre traff han ikke ordentlig på ballen, som gikk relativt svakt – og ganske langt – utenfor. Idet halvtimen nærmet seg skulle Roma hatt straffe når Tachtsidis demper ballen med en vending og blir tatt i straffefeltet. Tachtsidis får skikkelig «aua», men dommeren er ikke overbevist. I det 33. minuttet får Totti en strålende sjanse etter at Lamela drar vekk to mann og slår en nydelig pasning med utsiden til Il Capitano. Dessverre blir skuddforsøket blokkert. Lamela skal ha ros for forarbeidet i denne situasjonen, men leverte nok en gang en ujevn prestasjon.

 

I det 35. minuttet skulle allikevel utligningen komme, og det etter et billig frispark like utenfor sekstenmeteren. Florenzi pirker ballen bort til Francesco Totti som kliner ballen nede i keepers høyre hjørnet. Conti med målgivende i form av å dytte vekk muren og snu ryggen til. 1-1, og et lite håp begynner å ta form i sofaen på en fredagskveld. Dodo, som skaffet frisparket som førte til utligningen, prøvde skuddoften like etterpå, men skuddet skled av foten og gikk et godt stykke utenfor mål. I det 44. minuttet kommer Ibarbo nok en gang på løp langs høyrekanten. Marcos viser nok en gang en ro få 18-åringer har når han avventer situasjonen, før han blokkerer innlegget. Lagene går til pause på stillingen 1-1, og slik kampen skulle utvikle seg hadde det vært bedre om Roma byttet ut Stadio Olimpico med noen stillasser og tapte kampen 3-0 på walkover. Kveldens andreomgang er noe av det verste undertegnede har sett av Roma i mine 13 år som Roma-supporter. Og det hele skulle starte med en av sesongens mest omdiskuterte Roma-spiller, Goicoechea…

 

I likhet med førsteomgangen skulle Roma få et mål i fleisen bare minutter ut i omgangen. I motsetning til i førsteomgangen var dette en av de største keepertabbene verden har sett siden Bjarte Flem ombestemte seg på feilt tidspunkt. Et ufarlig innlegg daler ned mot bakerste stolpe, og Goicoechea velger det dårligste alternativet av de 1846 mulige. Han hopper opp for å plukke ned innlegget, som for ordens skyld skrur utover fra målet, mister ballen, og må håpløst konstantere at han har dyttet ballen inn i eget bur. 2-1 til Cagliari, og det skulle egentlig bare bli verre. Sau kunne økt til 3-1 like etterpå når han blir spilt gjennom, og havner alene med keeper. Goicoechea klarer denne gangen å avverge en-mot-en, og gjør dermed opp for tabb.. nei. Det skulle allikevel bare ta et minutt til før 3-1 var et faktum. Marco Sau, 67cm høy, får heade ballen i mål, mens Roma-forsvaret nok en gang opptrer like passivt som en mus i et slangebur.

 

Roma får en sjanse til å redusere når Lamela gjør et imponerende stykke forarbeid før han slår ballen ut til Totti som kommer på løp til venstre i feltet. Dessverre redder Cagliaris målvakt første skuddet, mens det andre skuddet smeller i nettveggen. Roma-spillerne er tydelig frustrerte på gressmatten, og må også se dommeren blåse de av for offside etter at en Cagliari-spiller er sist på ballen under et Roma-angrep. Men dommeren skal ikke være i fokus i dagens kamp. Roma kunne riktignok med hell fått to straffer i dag, men tapet i dag kan på ingen måte bortforklares eller skyldes på annet enn at Roma er Roma. Og Roma p.d.d. er et meget, meget dårlig Roma. Og det skulle bli verre. Det skulle bli langt verre. I det 69. minuttet dunker Sau ballen i stolpen, og minuttet etter gjør han det igjen. Og denne gangen dukker Pisano opp og setter returen alene med Goicoechea. Pisano scorer dermed sitt første mål i Serie A noensinne. Det var hans kamp nummer 183. Det var den dagen i dag. 4-1 til Cagliari. På Stadio Olimpico.

 

Lamela setter inn ballen etter 72 minutter, men blir korrekt avvinket for offside. Den samme argentinere spiller så gjennom Piris på høyrekanten, men fra skrått hold dunker høyrebacken ballen like over mål. Osvaldo var nære på en redusering etter at Lamela fikk spilt inn ballen fra høyrekanten like foran målet til Cagliari, men spissen var centimetrene for sent ute. Roma skulle få en redusering på overtid, og det var nok en gang Lamela som gjorde forarbeidet. Innbytter Marquinho får æren av å sette inn den ubetydelige scoringen, som runder av enhelsvart dag for Roma.

 

Med dette resultatet er det vanskelig å se for seg noe annet enn at Zeman har gjort sin siste kamp som Roma-trener. Som om det ikke var nok at Roma ble høvlet over på hjemmebane av et lag som før kampen lå på 16. plass begynte også en del av Curva Sud å vise seg fra sin aller verste side. Piping mot Osvaldo var tilfelle konstant det siste kvarteret, og angriperen gikk etter kampen av banen med tårer i øynene.