Zemanlandia strikes back?

Det er nå eller aldri. Flyet som skulle ta oss til champions league rekker vi med stor sansynlighet ikke, men ingen kan være bekjent med å ha like mange lag foran oss som bak oss på tabellen. Dere må belage dere på å se nytt på nytt en annen kveld enn i dag, for i kveld kommer Cagliari på besøk. President Massimo Cellino har ikke gjort noe for å ødelegge denne kampen, så vi får nok bedre motstand enn da vi hentet 3-0-seieren fra kontorene til FIGC.

AS-Roma-vs-Cagliari

Kampene mot Cagliari (Conti) pleier å være en trist skue for vårt vedkomne, spesielt på bortebane. Dette er kun i nyere tid. Statistikken viser at på de 33 kampene som har blitt spilt i ligasammenheng, så har det endt med 16 seiere til Roma, 14 uavgjort, mens kun 3 har endt med tap. Litt underlig da man forbinder oppgjørene mot Cagliari med tap. Oppgjøret som egentlig høres ut som en flytur mellom Ciampino og Elmas er kjent for å være svært målrikt. Før Zeman ankomst så har dette oppgjøret et målsnitt på over 4 mål per kamp, de siste 10 kampene. En med kjennskap til årets Roma vet at dette ikke er usansynlig for denne kampen heller. Ingen av lagene stiller til start med pene resultater de siste kampene, så begge ser på dette som en mulighet til å kickstarte en litt sen 2013-form. Zemans lag er kjent for å slå ut i full blomst på vårsesongen, og vi håper at Roma ikke er unntaket som bekrefter den regelen. Jeg kommer ikke til å lange ut om tumultene denne uken, men diverse medier melder om at Zeman har press på seg til å inkludere Stekelenburg og De Rossi i startellveren sin. Meningene om dette er nok like mange som vi er folk med meninger, så du får gjøre opp dine egne tanker. Med tanke på gårsdagens shoppingtur til London, vil nok den tidligere verdensklasse-keeperen starte på benken. Følgende spillere er tatt ut i troppen:

Bradley, Burdisso, Castan, De Rossi, Dodo, Florenzi, Goicoechea, Lamela, Lobont, Marquinho, Marquinhos, Osvaldo, Piris, Romagnoli, Stekelenburg, Tachtsidis, Taddei, Torosidis, Totti

Det er flere som har prøvd å spå hvilke spillere som starter, men det er spesielt venstrebacken som byr på problemer. Torosidis presenterte seg med innlegg i høy Balzaretti/Angel-klasse mot Bologna, Taddei er ikke en Zeman-back og Dodo er fortsatt ikke klar for en hel kamp(?). Med tanke på Burdissos ekstreme vilje til å oppheve offside-felles vil det nok ikke være aktuelt å skyve Marcos ut på høyre, for å benytte Piris på venstre. Pjanic er ikke med i troppen, hvilket åpner for at Lamela starter etter suspensjonen. Destro er som kjent ute med en kneskade, samt at fjorårets beste venstreback sliter med lysken.

Vi tror Zeman vil stille noe som dette:

Goicoechea; Piris, Marcos, Castan, Dodo; Bradley, Tachtsidis, De Rossi/Florenzi; Lamela, Osvaldo, Totti

Hvem skal du legge merke til? Har du ikke sett Roma i år, så følg nøye med på nummer 3. Marcos født i 1994(!) har imponert alt og alle så langt denne sesongen. Man trenger ikke være romanista for å erkjenne at den mannen/gutten har potensiale til å bli en av verdens beste. Francesco Totti nyter å spille fotball, og formen hans denne sesongen er grunn nok til å la Zeman trene dette laget så lenge Totti er aktiv. Dersom vi får se fjeset til Stekelenburg på benken, så kan nok det også være severdig da han ikke fikk byttet klubb igår kveld.

Den ikke fult så kjente Ivo Pulga som erstattet Massimo Ficcadenti stiller mest sansynlig med disse ellve:

Agazzi; Pisano, Astori, Rossettini, Avelar; Dessena, Conti, Ekdal; Nainggolan; Sau, Ibarbo

Det er flere spillere å se opp før her. Astori er en spiller med et høyt høyestenivå, og spiller mest sansynlig for en av de beste lagene i serien neste sesong (eller PSG). Conti trenger ingen nærmere presentasjon. Marco Sau og Victor Ibarbo er ujevne, men har alt som skal til for å rævkjøre et forsvar som står høyt. Nainggolan ble værende på Sardinia dette overgangsvinduet til tross for interesse fra både Russland og Napoli. En god spiller som kan gjøre vilkårene for Tachtsidis vanskelig.

Kveldens dommer er Andrea Romeo, som verken har dømt Roma eller Cagliari tidligere i år. Han har heller ikke delt ut rødt kort så langt denne sesongen, så får vi se hvor lenge den statistikken holder seg gul.

Undertegnede har stor tro på at vi henter formen som vi viste sent i november, og hele desember, og klatrer på tabellen i kommende kamper. De i stallen som ønsker Zeman med videre har nok fått seg en vekker, og Osvaldo bør ha trent på avslutningene ettersom han egentlig burde ha stått med 30 mål denne sesongen. Silvio Piola, Totti nærmer seg. Daje Totti, Daje Zeman, Daje Roma!

97323hp2