Hvem er Aurelio Andreazzoli?

roma_andreazzoli_ansaZdenek Zeman er et lukket kapittel, og nå ligger det an til en kursendring på Trigoria. På lørdag ble Aurelio Andreazzoli (59) annonsert som Zemans erstatter, om enn bare på midlertidig basis. I dag meldes det at Roma vurderer Christian Panucci som trener, ettersom Capellos assistent også vil være interessert i å signere en korttidskontrakt. Således kunne Christian Panucci vært en midlertidig løsning med potensiale til å bli permanent. Men inntil videre er det Aurelio Andreazzoli som leder laget.

Med seg får han kollegene han nå har jobbet med en stund. Luca Franceschi og Francesco Chinnici (fysiske trenere), Guido Nanni (keepertrener), Simone Beccaccioli (taktisk trener), Zago (rollen foreløpig udefinert, men trolig defensivt orientert trening) og Roberto Muzzi (assistent). Muzzi har gjort sakene sine bra for Romas ungdomsavdeling (Esordienti-kullet), og ble i går hentet opp som assistent for Andreazzoli.

Trenerkarrieren begynte i 1987 som spillende trener i klubben Ortonovese, før han dro videre til ungdomsavdelingen til Fiorentina. Aurelio Andreazzoli kom til Roma sammen med Luciano Spalletti i 2005, og ble værende i Roma da toscaneren dro videre. De to møttes først som deltakere på et trenerkurs på Coverciano i Firenze og ble etterhvert såpass godt kjent at Spalletti ville ha ham i støtteapparatet. Under Spalletti jobbet han som teknisk trener, men i senere tid har han også jobbet med både taktisk og fysisk trening. Som fysisk trener har han utdannelse fra Istituto Superiore di Educazione Fisica (Isef), samtidig som han naturligvis også har alle nødvendige trenerkvalifikasjoner for trenerjobben.

Luciano Spalletti virker positiv til ansettelsen: «Jeg ser på dette som et svært intelligent valg. Aurelio har bodd i byen i åtte år, og kjenner AS Roma svært godt. Han har sjelen til en Romanista og gjennom å sitte i bakgrunnen alle disse årene har han vært i stand til å forme sine egne idéer. Han fortjener denne sjansen, og tid til å jobbe uten å måtte gi vervet videre til noen andre. Aurelio er ingen caretaker.»

Aurelio Andreazzoli har tidligere uttalt at han er privilegert som får se Francesco Totti i trening hver dag uten å måtte betale inngangspenger. Som teknisk trener er han imidlertid kanskje mest kjent for å Rodrigo Taddeis elleville dragning borte mot Olympiakos. Etter kampen valgte Rodrigo Taddei å dedikere finten til nettopp Aurelio, og i ettertid har dette vært navnet på den noe tøysete finten.

Spørsmålet nå er hva man skal forvente seg av Aurelio Andreazzoli. Det er ingen hemmelighet at han deler fotballfaglige standpunkter med Luciano Spalletti, og i så måte ligger det i kortene at Roma kan komme til å spille 4231 fremover. «Aurelio kjenner 4231 godt», forklarte Spalletti i går, «og når jeg ser på dagens stall er det ikke utenkelig at systemet blir brukt igjen». Sannheten er at Luciano Spalletti og Aurelio Andreazzoli mer eller mindre i fellesskap utviklet 4231-systemet, og at det på veldig mange måter ligger an til en encore resten av sesongen.

Stekelenburg; Piris, Marcos, Castan, Balzaretti; De Rossi, Bradley; Lamela, Pjanic, Osvaldo; Totti? Det gjenstår å se.