«Bekymret? Nei, bare motivert»

roma_andreazzoli_ansaPå søndag starter del 2 av Romas 2012/2013-sesong. Zdenek Zeman har gått ut, og Aurelio Andreazzoli har rykket opp i hierarkiet. Det er foreløpig uavklart hvordan Andreazzolis Roma kommer til å se ut (enkelte spekulerer i 352, andre i 4231), men i intervju med Roma Channel virker det i alle fall som om Romas nye trener har planene klare.

– Mitt ønske er at entusiasmen skal bli født inne på Trigoria. Dette blir helt avgjørende for oss. Jeg vet nøyaktig hva som må gjøres, hvordan det skal gjøres, og hvem som skal gjøre det, forteller han til Romas egen TV-kanal.

Aurelio Andreazzoli har blitt beskrevet som en gjennomprofesjonell trenertype. Adriano Bonaiuti, som var en del av Romas trenerstab frem til 2009, beskrev han i går som den mest forberedte treneren han noensinne hadde møtt. Andreazzoli har blant annet skrevet en 27 sider lang avhandling bare om dødballer.

Han kan i så måte sies å være litt annerledes enn Zdenek Zeman, som har en utpreget laissez-faire-holdning til fotball og fremfor alt motstanderne sine. Likevel er de like på ett område: de er ikke særlig bekymret for ansvaret som hviler på skuldrene deres.

– I går kveld tok jeg en dusj alene i garderoben på Trigoria. Bare for å samle tankene mine. Jeg er ikke nervøs eller bekymret, bare svært motivert. Jeg kjenner ansvaret som hviler på mine skuldre, men mengden arbeid vi har foran oss er for stor til at vi kan kaste bort krefter på bekymringer.

Aurelio Andreazzoli ble noe overflødig da Luis Enrique kom til Trigoria, såpass overflødig at han sterkt vurderte å forlate klubben til fordel for en annen.

– Det var Sabatini som fikk meg til å bli. Jeg hadde et annet tilbud, så det var egentlig bare av ren høflighet jeg kom tilbake til Trigoria for å snakke med Sabatini og hilse på resten. Vi diskuterte og kom umiddelbart godt overens. Så jeg aksepterte oppgaven de ville sette meg på. Jeg er veldig glad for denne nye oppgaven, spesielt på grunn av tilliten og entusiasmen de har vist for meg.

På søndag venter en tøff bortekamp mot Sampdoria. I perioden frem til kamp må Mister Andreazzoli belage seg på en sterkt redusert tropp. I dag ledet han sin andre trening for klubben, men så veldig fruktbart ble det neppe. 11 spillere var borte på landslagsoppdrag (De Rossi, Florenzi og Osvaldo med Italia, Romagnoli med Italia U19, Castan med Brasil, Bradley med USA, Piris med Paraguay, Torosidis og Tachtsidis med Hellas og Pjanic med Bosnia), i tillegg til Destro og Balzaretti som begge er skadet. Nico Lopez, på sin side, kommer tilbake i morgen etter å ha blitt toppscorer i Copa Sudamericana U20 med sine 6 mål.