Hva gjør de nå? Part I

 

Sommeren 2012 var noen hektiske uker for de som styrte spillerlogistikken i Roma. Det kom mange nye fjes inn på Trigoria, samtidig som mange kjente dro. Dette var andre sommeren på rad med store forandringer i spillerstallen, og man kan stille seg spørsmålet om hvor vidt det er en veldig klar rød tråd. Mer enn 15 nevneverdige spillere forsvant fra Roma, mer eller mindre permanent. Hvordan går det med de nå? Det følger en liten oppsummering her, og det skal nevnes at rekkefølgen er helt tilfeldig.

Fabio Borini

Fabio Borini ble hentet på vinduets siste dag før fjorårs sesongen. Mange var nok litt undrende til at man lånte inn en spiller som akkurat hadde signert for Parma gratis. Det skulle i midlertidig ikke mye til før man falt for Borini. Med innsats som satte Taddei i skyggen, en plasseringsevne i boksen som selv Dirk Kuyt misunner og kanskje verdens feteste feiring av mål så ble man fort forelsket i denne spilleren. Undertegnede jublet høyt da man kjøpte 50% i januar, for så å kjøpe de resterende prosentene i det som kan sies å være en spesiell overgangssaga.

Da Zeman kom inn portene kom det fort frem at Borini ikke passet fotballen som skulle spilles, og Borini ble et offer da man trengte penger til Mattia Destro. Destro kan ikke sies å være en like stor suksess når man sammenligner forventninger, men at det er forskjell i potensiale hos de to 91-guttene er det liten tvil om.

Som en viss annen gammel kjenning av oss, valgte Borini å søke lykken i Liverpool.  Han har til gode å score mål i PL, men har enda ikke kommet seg tilbake 100% etter operasjonen. Takk for alt Fabio, og god bedring!

AS+Roma+midfielder+Fabio+Borini+celebrates+after+scoring+against+Parma+during+their+Serie+A++football+match+in+Rome's+Olympic+Stadium+on+Febuary+19,+2012

 

José Ángel Valdés Díaz

Da man skulle erstatte John Arne Riise, ble det snakket høyt om navn som Gael Clichy og Michel Bastos. Man valgte å gå for litt mer anonyme Jose “Cote” Angel fra Sporting Gijon. Det startet lovende med godt spill, hvilket dokumenteres i linken under, og dere husker hvordan det endte. Jeg er usikker på om man skal oppsumere hans Roma-karriere med verdens dårligste innlegsfot, eller verdens mest forutsigbare innover-dragninger, uansett så er du ikke nevneverdig savnet Cote. (Da snakker jeg på vegne av supporterne, ikke Bojan)

Nå oppholder han seg i Real Sociedad, og der han ikke overraskende for det meste sitter på benken.

http://www.youtube.com/watch?v=1A3wu64xw0w

 

 

 

 

jose-angel-2011-8-25-16-42-0

 

 

Marco Borriello

Hadde du vært like god, som du er kjekk, så hadde det vært du som vant Ballon’dOr. Selv synes jeg Borriello har vært god for oss, men ble overflødig når man skulle sette sammen et angrep med bare en prima punta. Osvaldo er på sitt beste mye bedre, dog på sitt dårligste mye dårligere. Destro er fremtiden, og da var det den eldste og dyreste i drift som nok en gang ble lånt ut. Det var ingen tvil da Borriello plutselig sto oppført med draktnummer 12, fordi Destro ville ha 22. Denne gangen gikk ferden til gamleklubben Genoa, hvor man håper Marco kan finne igjen gammel målform. Trygghet og regelmessig spilletid, samt danne en angrepsduo med Ciro Immobile kan være det Borriello trenger. Han har nå 5 mål på 14 kamper, senest mot Lazio i helgen. Sett med økonomiske øyne så kommer du forhåpentligvis ikke tilbake. Det er dog ikke utenkelig at Marco vender tilbake til sommeren, det avhenger veldig av hvem som leder Roma når den avgjørelsen skal taes. Vi kommer aldri til å glemme målene mot Bayern og Lazio, men du vet like godt som oss at du ikke har scoret 25 000 mål. Daje Marco!

borriello_roma_lazio_derby_esulta_getty

 

Fortsettelse følger