Gruppetur med Roma Club Norvegia

Kim-Jørn-og-FrodeDe romanisti norvegesi som tar turen til den evige stad i april blir ikke de første. Årets tur blir faktisk den tredje offisielle turen i rekken. Tar vi med den uoffisielle turen i 2010 er vi oppe i hele fire turer! I tilfelle du ikke er fristet til å være med enda tar vi for sikkerhets skyld et lite tilbakeblikk for å vekke apetitten.

Engasjementet for å starte en supporterklubb var der før John Arne Riises overgang fra Liverpool. Prosjektet fikk imidlertid virkelig fart takket være vår landslagsback og hans tidligere rådgiver Jan Kvalheim. En gjeng på rundt 10 romanisti dro våren 2010 på uoffisiell visitt til Roma for å se Roma-Juventus, og kanskje best av alt; være med John Arne inn på Trigoria. Dessverre skulle kampen mot Juventus starte forbannelsen som har ligget over senere gruppeturer. Det endte med tap 1-4, etter redusering av Simone Loria (!). Høydepunktet var vel da selveste Thomas Høy ble intervjuet av NRK som var med på lasset inn dørene på Trigoria. Aldri har vil vel sett en større skjortekrage siden? Svangerskapet til Roma Club Norvegia var begynt.

Hele gjengen

Våren 2011 var undertegnedes første gruppetur. Foruten middag i Trastevere med Jan Kvalheim og representanter fra AIRC, stod nytt besøk på Trigoria og Roma-Palermo på programmet. Som om ikke det var nok ble oppkjøpet til Thomas DiBenedetto fullført kvelden i Trastevere med live broadcast fra Il Romanista under middagen. Kampen mot Palermo endte med et like surt nederlag som året før, mens høydepunktet kom på turens siste dag; innpass på Trigoria og en times intervju med John Arne. Her kan du se mer om hvordan vi hadde det.

Jan

I fjor gikk også turen på våren. Denne gangen skulle vi se selveste Derby della Capitale. I tillegg stod både besøk på Stadio Olimpico og primaverkamp på Trigoria på programmet. Selv om John Arne dessverre ikke var i Roma til å hjelpe oss lenger, var mange dører åpne takket være han og Jan. Det ble en uforglemmelig omvisning på Stadio Olimpico hvor et av høydepunktene var å få se Romas garderobe. Turens nedtur var faktisk ikke å se Lazios garderobe, men følelsen da Klose spilte ballen 15 meter foran seg og ble felt av Stekelenburg etter 8 minutter. Straffe og rødt kort. Game over.

Olimpico

Primaverakamp i solen på Trigoria ble byttet ut på ekte romersk middag på Il Ciak. Nok en gang med representanter fra AIRC til stede for å gjøre heder og ære på oss. Og vi på dem. I tillegg må vi nevne det utmerkede samarbeidet med RCS og RCD. Vi kan allerede røpe at årets program i enda større grad vil involvere våre skandinaviske venner. Og våre egne fysiske attributer… Heder og ære. Alt det der.

Høres dette ut som noe du kunne tenke deg å oppleve/gjenoppleve? Dersom du er norsk romanista og har tid og mulighet i april er det egentlig ingenting å lure på. Roma er som skapt for våren, og våren i Italia er som skapt for nordmenn som vil ha en tidlig sommerfølelse. Er du romanista i tillegg, finner du påmeldingsskjema her.

Andiamo a Roma!

flagg