Da prøver vi én gang til…

Så var vi her igjen da, på nøyaktig samme sted som for to år siden: ut med treneren, inn med en gammel kjenning som det allikevel er vanskelig å ikke betrakte som en nykommer og fingre, tær og alt annet anatomien tillater i kryss. Aurelio Andreazzoli har 15 kamper på seg til å få den synkende Roma-skuta på rett kjøl, og borte mot Sampdoria burde i så måte være et godt utgangspunkt. Det var tross alt her Romas udødelige 4-2-3-1 ble født, da Spalletti i mangel på en ordentlig spiss tenkte at samme kan det være og mekket et lagoppsett uten en.

En prosess Aurelio uten tvil var medvirkende til, og som det slettes ikke er umulig at vi kan få se noen repriser på denne våren. Ellers kan vi vel med fordel droppe den rituelle selvskadingsøvelsen det er å minne oss på hvordan det skjebnesvangre møtet med Sampdoria på Stadio Olimpico kræsjet det som skulle bli tidenes Scudettofest, så da går vi rett på lagoppstillinger:

Andreazzoli må klare seg uten Federico Balzaretti og Mettia Destro som begge er ute med skade, og Tachtsidis er suspendert. Dagens snakkis i Roma har vært hvorvidt Osvaldo, som fikk seg en trøkk av Castan på trening i går, er i stand til å starte kampen. Siste nytt er at italo-argentineren i det minste er med i troppen, så får vi vente og se om han er klar til dyst i morgen ettermiddag.

Det skal også bli spennende å se om vår nye Mister velger å fortsette å gi Goicoechea spilletid, men det meste tyder på at det er Stekelenburg som inntar keeperplassen. Det kan jo også spekuleres i at styret har gjort det klart for Andreazzoli at det å starte Goicoechea en gang til nå er å risikere unntakstilstand i hovedstaden, dersom uruguayaneren vimser inn enda et tabbemål.

Foran Stekelenburg/Goicoechea er det mer forutsigbart:  Piris-Castan-Marquinhos-Torosidis ser ut til å være den mest opplagte fireren, men det kan jo tenkes at Nicolas Burdisso kan finne på å snike seg inn foran en av brassene i midten.

På midtbanen er det slaget skal stå. Samdoria kjører en pressende 3-5-2, og da kan det fort bli trangt om Roma fortsetter med tre på midten. De Rossi starter mest sannsynlig i morgen, spørsmålet blir om det blir i tospann med Pjanic eller Bradley på midten, eller om Pjanic starter bak Totti hvis kapteinen spiller som falsk nier i en 4-2-3-1. Dette avhenger selvsagt av hvorvidt Osvaldo kan spille eller ikke, for gjør han det tyder ting på at vi får se en mer konvensjonell 4-4-2 med Totti og Osvaldo på topp. Nico Lopez, den nylig tilbakevendte toppscoreren fra U21-versjonen av Copa América, har i alle tilfeller gode sjanser for litt etterlengtet spilletid i morgen.

Hvem av Marquinho, Florenzi eller Lamela som foretrekkes på kanten er også usikkert, men jokeren i stokken blir utvilsomt Rodrigo Taddei. Taddei oppkalte som sånn passe kjent den nydelige ‘Aurelioen‘ sin etter Andreazzoli, som hadde utfordret han til å prøve seg på den i en ordentlig kamp, og gamle hestefjes kan fort finne på å lure seg inn på banen i morgen.

På den blåsvarterødehvite siden av Genova mangler både Palombo og Eder, men Mauro Icardi har beklagelig nok ristet av seg smellen han pådro seg tidligere i uka og spiller sannsynligvis i morgen. Argentineren har stått bak hele en fjerdedel av Sampdorias mål denne sesongen, og burde gi Romas bakre firer (og ikke minst hvem det nå enn blir som står i mål i morgen) søvnproblemer i natt. Da kan vi jo også nevne at en viss herre med blond manke og navnet Maxi Lopez fort kan finne på å lage kvalm han også.

Det blir ingen enkel oppgave å ta tre poeng fra et Sampdoria i medvind, ei heller når Delio Rossi tilsynelatende har lagt fra seg den noe spesielle måten å tilnærme seg spillerne sine på som fikk han i trøbbel i Fiorentina [youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=FIDvXXl5Bh4[/youtube].