Sampdoria 3-1 Roma: Fortsatt uten seier i 2013

Det var mer en åker enn en fotballbane Andreazzolis gutter møtte på Stadio Luigi Ferraris i formiddag. Den nye treneren slo til med en noe overraskende 3-5-2 formasjon. Stekelenburg var tilbake i Serie A-målet for første gang siden oktober. Foran seg hadde han en backtreer bestående av Marquinhos, Burdisso og Castan. På midten ble Lamela plassert som høyreving med Marquinho på motsatt side. De Rossi og Bradley styrte midten, mens Pjanic fikk trequartista-rollen. Totti og Osvaldo startet på topp.

Delio Rossi startet med følgende mannskap i en 3-5-1-1: Romeo; Gastadello, Rossini, Costa; De Silvestri, Poli, Krsticic, Obiang, Estigarribia; Soriano, Icardi.

Med Zeman borte fra benken fikk vi ikke se det «vanlige» åttemanns-avsparket. Like fullt satt Roma press på Sampdoria fra første spark på ballen.

Etter å ha trilla ballen i en blanding av Luis Enrique og Zeman-stil kom Roma til sin første «sjanse» etter 9 minutter spilt. Grunnen til at sjanse settes i anførselstegn er at det var Bradley som sto for avslutningen. Amerikaneren er ikke kjent for en veldig stor målteft og en kan godt skjønne Sampdoria-spillerne som heller dekket opp pasningsalternativene enn å møte Bradley som fikk gå upresset fra midten og til 16-meteren. Skuddet endte 3 meter til side for mål.

De første 40 minuttene av kampen besto for det meste av Roma trille ball på Sampdorias halvdel uten å skape det helt store. Et skudd fra Lamela og et frispark fra Totti var det eneste Romeo i Sampdoria-buret hadde å bryne seg på. I det Sampdoria hadde holdt nullen i 4 strake timer kom Roma til omgangens største sjanse. Totti spiller en gjennombruddspasning til Osvaldo på venstre flanke som legger inn i midten til en umarkert Miralem Pjanic. Pjanic står helt alene på 7 meter og treffer Gastadello i armen. Roma roper på straffe, men dagens dommer Celi markerer for corner.

Pause og stillingen var 0-0.

De tilreisende Roma-fansen trodde at Lamela hadde satt inn 1-0 like etter pausen. Det syntes ikke linjedommeren noe om, som valgte like så greit å ta opp flagget sitt 1 minutt etter at ballen lå i nota og markerte for offside. Selvfølgelig viste reprisene at det var feilaktig.

Fem minutter senere fant De Rossi ut at han ikke ville imponere Roberto Mancini som satt på tribunen. De Rossi valgte å  gi bort ballen til Sampdoria i midtsirkelen. Sampdoria takket og bukket for tilliten og satt i gang en kontring som Estigarribia fikk æren av å avslutte uttakbart for Stekelenburg. 1-0.

Omsider skulle Roma få sin velfortjente straffe. Gastaldello felte Osvaldo og Celi pekte på straffemerket og gult kort til Gastaldello. Osvaldo gikk fram for å ta straffen og prøvde på en overlegen «Balotelli-straffe». I motsetning til landslagskollegaen i Milano greide ikke Osvaldo å score. Romeo gikk riktig vei og stoppet den meget dårlige straffen.

Vondt skulle bli til verre da Burdisso taklet Sansone like utenfor 16-meteren. Castan ble skadet i sammenstøtet og måtte forlate banen for unge Dodo. Sansone tok like så greit frisparket selv og dundret ballen i krysset og scoret i debuten for Sampdoria. 2-0.

Da skulle kampen virkelig ta seg opp og Roma stormet rett i angrep. Florenzi (som hadde kommet inn for Bradley) la inn og Lamela fikk omsider ballen etter klabb og babb i feltet. Argentineren satte ballen enkelt i mål og reduserte til 2-1.

Håpet skulle derimot være kortvarig da Icardi headet inn en corner like etterpå. 3-1 og tilskuerne på Luigi Ferraris hadde fått servert 3 mål på 4 minutter.

Etter 3-1 scoringen maktet ikke Roma å sette noe særlig press på et godt forsvarende Sampdoria. Nico Lopez kom inn i sluttminuttene for Marquinho og kampen endte til slutt 3-1 for de blå.

Det ble dermed ikke drømmestarten Andreazzoli hadde håpet på og Roma står fortsatt uten ligaseier i 2013. På lørdag venter Juventus på Olimpico og det er mye som må rettes på om Roma skal bryte den trenden.