Roma-Juventus: 9 år siden siste seier

Om det var Findus sin lasagne som ble servert av Romas fotballfruer i julen er uvisst, men at formen til Roma-spillerne har vært noe nedadgående er det ingen tvil om. 0 ligaseirer i 2013 er fasit, og det er kanskje en ny dose hest som trengs for å få gutta på rett kjøl. Dermed passer det bra at Zebraene fra Torino tar turen lørdag kveld for å mette sulteforede ulver.

Roma

Aurelio Andreazzoli fikk en meget tung start på livet som Roma-trener med 3-1 tap borte mot Sampdoria sist helg. Han skal nå lede laget sitt for første gang foran hjemmefansen som er ventet å bli mange; Over 50 000 billetter er solgt til kampen (inkludert undertegnende).

Å tilfredsstille publikummet er ikke den eneste bekymringen til Andreazzoli; Destro; Dodo og Castan er skadet og er ikke med i troppen. Mens Florenzi, De Rossi og Osvaldo har vært tvilsomme hele uken, men er likevel inkludert i morgendagens tropp. De resterende er: Balzaretti, Bradley, Burdisso, Goicoechea, Lamela,Lobont,Lopez, Lucca, Marquinho, Marquinhos, Perrota, Piris, Pjanic,Romagnoli, Stekelenburg, Tachtsidis, Taddei, Torosidis og Totti.

Osvaldo har vært et hett navn i media den siste tiden. Under Cagliari-kampen forlot Osvaldo Olimpico i tårer etter å ha blitt buet på at Curva Sud. Bedre ble det ikke da han bommet på straffe mot Sampdoria forrige helg (med Totti på banen). Noen supportere var så misfornøyd med Osvaldo at de sparket og spyttet på bilen hans under en trening på Trigoria. Noe av grunnen for dette var at Osvaldo ikke møtte opp til en trening grunnet at han måtte være med hans syke datter på sykehuset. Forstå det de som vil.

Andreazzoli fikk naturligvis spørsmål om Osvaldo på dagens pressekonferanse: « Osvaldo vil spille hvis han er 100% klar, det er ingen tvil om det. Det har vært en tung uke for han, mange usannheter har blitt skrevet om han.»

Juventusroma juve

Ikke overraskende ser ting lysere ut for morgendagens motstander Juventus. Tabelledelse med 5 poeng og så godt som sikret kvartfinalebillett i Champions League etter 3-0 på Celtic Park. Det er likevel flere sentrale spillere ute for den gamle dama: Marchisio og Peluso er suspendert, Chiellini, De Ceglie og Pepe er ute med skade. I tillegg er den danske ringreven Bendtner langtidskadet.

Juventus trener Antonio Conte tar ikke lett på morgendagens match selv om de møter et Roma på gyngende grunn: «Roma har et godt lag som ikke gjenspeiler den nåværende tabellposisjonen».

Morgendagens kamp blir mellom de to mestscorende lagene i Serie A med 100 mål til sammen (50 hver). Dog så har Roma sluppet inn nesten tre ganger så mange mål(45 mot 16).

Statistikk

De siste møtene mellom lagene har vært et mareritt sett med Roma-øyne. De siste tre kampene (alle spilt på Juventus Stadium) har endt med tap og 11-1 i målforskjell. På hjemmebane er ikke statistikken særlig lysere ettersom en må gå tilbake til 8. februar 2004 for å finne sist gang Roma slo Juventus på Olimpico. Kampen i 2004 endte 4-0 hvor Cassano puttet to av målene. Likevel var det Carew som fikk mye oppmerksomhet etter kampen. Nordmannen sto 3 ganger klar til å bli byttet inn for Cassano i løpet av kampen, men Cassano ville det annerledes. Først skaffet Cassano straffe og Carew måtte sette seg på benken igjen. Når nordmannen gjorde seg klar igjen etter 70 minutter satte Cassano inn et mål og nordmannen måtte igjen finne veien til benken. Når Carew for tredje gang gjorde seg klar til å komme innpå satt Cassano sitt andre for kvelden. Carew kom seg til slutt inn og fikk oppleve sluttminuttene i 4-0 seieren.

En får håpe at Roma snur den forferdelige trenden i morgen og at klatringen på tabellen kan for alvor starte.

Vi tror på følgende lagoppstillinger:

Roma (3-5-2): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Marquinhos; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Bradley, Balzaretti; Lamela, Totti

Juventus (3-5-2): Buffon; Barzagli, Bonucci, Caceres; Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah; Matri, Vucinic.

Kampstart er lørdag 2045 og kampen vises på Canal9.
Forza Roma!