Totti sikret årets første seier

Det var stort oppmøte på Stadio Olimpico når Roma i dag gjestet Juventus, og det smalt godt fra tribunen før kampstart. Smellene ble ikke gjengjeldt på banen, spesielt ikke i førsteomgang. Det var et Roma-lag som sto uten seier i 2013 som skulle ta imot serieleder Juventus, og jeg skal innrømme at undertegnede ikke var overoptimistisk før kampstart. Roma og Juventus stilte med følgende lag fra start:

 

Roma: Stekelenburg – Piris, Burdisso, Marquinhos – Torosidis, De Rossi, Pjanic, Marquinho – Lamela, Totti, Osvaldo

Juventus: Buffon – Barzagli, Bonucci, Caceres – Lichtsteiner, Vidal, Pirlo, Pogba, Asamoah – Vucinic, Matri

 

Kampens første høydepunkt var det noe pinlige forsøket på fist-bump mellom dommertrioen. Et forsøk på fistbump ble møtt av et forsøk på high-five, og vi kjenner alle hvor vanskelig det er å skifte taktikk midt i en sånn episode… Kampen åpnet relativt rolig, og første halvsjanse kom da Osvaldo fikk et skudd blokkert etter drøye 4 minutter. Bare minutter senere prøvde Osvaldo seg igjen, men Buffon reddet skuddforsøket til den italienske spissen.

Osvaldo skulle nok en gang få en stor sjanse minutter senere da han ble spilt gjennom alene med keeper. Roma-spissen runder Buffon, men får for skrå vinkel til å få til en ordentlig avslutning. En av Juventus sine forsvarsspillere slår på et noe klønete vis ballen til Buffon, som plukker ballen opp med hendene. Roma-spillerne roper på tilbakespill, men dommeren kjører på med 1990-reglene, og lar det gå.

Vel 17. minutter ut i kampen kommer kampens første virkelige høydepunkt når De Rossi prøver å sette Lichtsteiner ut av spill i en 4-5 måneder med en grisetakling. Full fortjent gult kort til Daniele, som dermed må stå over neste kamp. Francesco Totti slo en ball inn i feltet mot Lamela, men dessverre for Roma var argentineren noen mm for lav (evt. ballen noen mm for høy) til at Lamela fikk headet ballen mot mål. Il Capitano pådro seg gult kort for en takling på Pirlo, og dermed må også Roma-kapteinen stå over neste kamp.

Etter litt over halvtimen er spilt knuser Osvaldo et skudd halvveis til Sicilia, og resten av omgangen var ikke mye å skrive verken hjem eller kamprapport om. Det går dog rykter om at Findus var til stede på stadion grunnet prat om en stor andel hestehaler på gressmatten…

Minutter ut i andre omgang skyter Osvaldo like utenfor etter at han blir spilt gjennom mot Buffon, mens Vucinic på motsatt side kliner en halvvolley like utenfor målet til Stekelenburg. Vel 6 minutter ut i andre omgang kommer kampens høydepunkt så langt, når Lichtsteiner pådrar seg gult kort. Matri er nære på å gi bortelaget ledelsen etter 54 minutter, men Stekelenburg er bra med og får reddet skuddforsøket. Roma svarer med en av kampens største sjanser når Pjanic slår inn til Osvaldo i Juve-feltet. Spissen får til en har heading, men dessverre for Roma går den rett på Buffon.

I det 58. minuttet er det fotballorgasme på Stadio Olimpico. Pjanic kliner et frispark rett i muren, men på returen står Francesco Totti klar. Il Capitano fyrer av et skudd som ifølge uoffisielle rapporter målte til 1947384 kilometer i timen. Buffon klarte ikke engang å redde returen, idet ballen kom tilbake igjen fra nettmaskene. 1-0 til Roma, og på Roma-benken kjørte Romas trenere og innbyttere en slags Harlem-shake, om enn noe ufrivillig.

Det kunne lett stått 2-0 til Roma etter 65 minutter når Romas nye greker Torosidis kommer på et flott løp på høyrekanten. Grekeren slår en pasning det lukter Moussaka av til Osvaldo som igjen legger ballen til De Rossi på løp i boksen. Dessverre bommer De Rossi på ballen, og sjansen er forspilt. Lamela er nære på minutter senere etter et hjørnespark, men forsøket hans ender like utenfor målet til Buffon. Bradley erstatter Pjanic, i et bytte som Andreazzoli håpet skulle gi litt mer defensiv styrke til et Roma-lag som sårt trengte de tre poengene de hadde i den uknytte skolesekken.

Erik Lamela lurte ca halve Juventus i boksen, men prøvde seg på en mann for mye og forspilte sjansen til å doble ledelsen, før et skummel Giovinco-innlegg skapte problemer for Stekelenburg. Heldigvis for Roma ble det blåst frispark mot Pogba. Erik Lamela var noe heldig som slapp unna det gule kortet etter at han slengte ut en arm som traff Pirlo i ansiktet. Anelka kom inn for Juventus, og slo en fin pasning gjennom til innbytter Giovinco, men den bittebittelille spilleren sparket luft i stedet for ball. Merkelig avgjørelse. På slaget 4 minutter på overtid blåser dommer Rocchi av kampen, til store protester fra Juventus-spillerne. Hjørnesparket de hadde fikk de aldri ta, og Buffon var nok mest fortvilet etter å ha tatt turen helt over banen for å bidra med sin styrke i feltet…

 

Kampen endte 1-0, og Roma sikret seg sine første poeng under Andreazzoli. Kan vi håpe dette er starten på en vårsesong som kan hvert fall sikre Roma Europa League? Vi krysser fingrene for det. Forza Roma!