RCN-Intervju #5: Sindre Hakkebo

Ditt beste live-minne?

Har aldri vært på Stadio Olimpico, dessverre. Hele familien er Man Utd-fans, så jeg har vært på Old Trafford. Kveldskamp mot West Ham, 3-0 seier og bra stemning på tribunen. Roma-turen får bli når jeg er gammel nok til å dra på egenhånd!

 

En kamp du aldri glemmer…

Det må være Derby della Capitale 11.mars i 2011. Totti scorte begge målene i 2-0-seieren. Å se Totti herje med laziali og reaksjonen deres var så herlig. Hatet for Lazio og kjærligheten for Roma var så ekstremt sterkt. Etter at Totti banket inn straffesparket på overtid, dro av seg drakten og løp mot Curva Sud satt jeg bare og lot gledestårene renne.

 

… og en kamp du skulle ønske du kunne glemme?
7-1 mot Manchester United. Ekstra spesielt med tanke på familien, de sluttet å juble etter 4-1. Ble bare flaut. Grusomt å se Roma bli ydmyket på den måten foran hele Europa.


Er det ett spesielt Roma-mål som verken demens eller alzheimers kan klare å ta knekken på minnet av?

Målet til Totti i 2-3-kampen mot Inter på Meazza i 05/06-sesongen. Tar med seg ballen fra egen banehalvdel og bare fyrer opp en cucchiaio fra 20m over en stakkars Toldo. Et av de øyeblikkene hvor du bare sitter der og ikke greier å fatte hva som nettopp skjedde.

 

Hvilke av dagens spillere er din favoritt (minus Totti/De Rossi)?

Erik Lamela. Elsker gutten, skjønte at han kom til å bli spesiell med det samme han kom på Fiumicino etter av overgangen fra River var klar. Vi fikk se i fjor høst hva Lamela kan utrette. En herlig og elegant spiller. Han har alt som skal til for å bli helt i verdensklasse. Håper bare Real Madrid og Barcelona holder seg unna. Syns Zeman ikke fikk fortsette å jobbe med han, tror han kunne utviklet seg mye mer under Zeman.

 

Og hvem av dem ville du betalt flybillett til hvis det fikk dem ut av klubben?

Stekelenburg. Tror vi måtte ha gått gjennom en heftig diskusjon først dog. Frykter han ville vært like giret på å betale den selv. Spillere som ikke har lyst til å spille giallorosso fortjener heller ikke det.

 

Din favorittspiller i Roma gjennom tidene (nok en gang minus Totti)?

Vanskelig å komme utenom Totti med tanke på at han, ene og alene, er grunnen til at jeg er romanista. Men De Rossi holder jeg naturligvis utrolig høyt. Ingenting i fotballverdenen er større enn spillere som holder seg til en og samme klubb gjennom hele karrieren og blør for drakta uansett hva. Nå har vi fått en meget merkelig sesong fra DDR så langt (City-ryktene og dårlig spill), men gladiatoren i De Rossi kommer frem igjen. Det er jeg overbevist om.

 

En spiller du ville gitt høyrearmen for å se i Roma-drakt…

Cristiano Ronaldo. Fulgt han siden jeg så han for Portugal U-17 i 2002. Han er en av dem som du vil betale i dyre dommer bare for å se sparke på ei kule. Driblingene, hælsparkene, skuddene og stilen hans generelt. Skremmende så han scorer mål også.

 

… og en du ikke ville hatt om klubben fikk penger for å hente han inn?

Ikke tvil her. Lichtsteiner.

 

Hvilken motspiller i Serie A har du mest respekt for?

Zanetti. Han har vært i Inter i 17 år nå og har hatt samme sveisen siden han kom. Det er like lenge som jeg har levd. Holder fortsatt et ufattelig høyt nivå for å være 39 år. Han kan ikke være som oss vanlige dødelige.

 

Og omvendt… ?

Mauro Zarate. Fikk frysninger mens jeg tastet det inn. Føler det ikke er nødvendig å utdype hvorfor jeg ikke eier respekt for den skapningen.


En motspiller du vet du ikke burde like men du klarer ikke å la være…

Zlatan. Tidligere Juve, Milan og Inter er fælt. «Klubbhore» og alle målene han har scoret mot Roma. Men den er noe med den mannen som gjør at nesten alle har litt sansen for han. Selvtilliten, gullkornene, målene og triksene. Off, alle liker litt Zlatan i blant.

 

Din største kulthelt i fotball. Hvem som helst, fra når som helst.

Francesco Totti. Over alt og alle uansett på denne planeten.

 

Zeman sparket, var det riktig avgjørelse? Og uansett, hvem vil du helst at Roma henter inn i sommer?På en måte så måtte Zeman gå. Resultatene var ikke i nærheten av forventningene, ikke prestasjonene heller. Men samtidig så håpte jeg at han fikk fortsette ut sesongen i det minste. Å sparke trener i februar, med ingen klare erstattere var vel ikke så særlig lurt. Spesielt synd var måten Sabatini og Baldini behandlet hele situasjonen på. Unøvendig kaos. Zeman fortjente ikke en sånn avskjed. 

Fryktelig synd med den kontrakten til Spalletti i Russland. Kunne veldig gjerne tenkt meg han tilbake på Trigoria.

 

Roma får endelig sin egen stadion. Du får ansvaret for å velge navn… hva blir det til?

Jeg ville kalt den Francesco Totti Stadium, men siden den kun kan bli oppkalt etter døde personer så stryker jeg det lett fra listen. Tror jeg kunne tenkt meg noe enkelt: AS Roma Staduim

 

Om du selv har vært i Roma, hva er ditt beste, gjerne litt originale tips til hva man bør gjøre?

Dessverre har jeg ikke noen tips å komme med ettersom jeg ikke har vært i Roma.. Enda!

 

Italienere har en lang og ærerik tradisjon med lattelig kule navn. Har du en eller flere favoritter?

Digger Delvecchio. Både navnet og fyren!

 

Noen andre klubber enn Roma du har et (bra) forhold til?

Manchester United. Har blitt oppfostret med klubben. Veldig ivrig far og bror som var ganske så klar i lærdommen de hadde å gi meg. Naturlig at jeg har et spesielt forhold til klubben ettersom jeg har fulgt med de hele livet og opplevd mange suksessrike sesonger med dem.

 

Spiller du fotball selv? Og i så fall, hvilken spiller kan du sammenligne deg selv med? (du trenger ikke å spille fast for et lag for å svare på dette)

Spiller for Kristiansund BK som nylig rykket opp til Adeccoligaen. Første gangen klubben er så høyt opp, blir en veldig spennende sesong med mye forandringer. Men som 17-åring er det ikke å forvente mye spilletid på A-laget når de andre spissene har tippeligaerfaring. Jan Banan som de fleste husker fra Stabæk blant annet. Men blir å se for 2.laget som spiller i 3.div!
Må nesten si Alessandro Matri når jeg skal sammenligne meg med en spiller. Trives best når jeg får være rundt målet og putte, like opptatt av sveisen som spillets gang. Lur avslutter, grei fart og teknikk. Har en tendens til å være litt vel ambisiøs og klomse til gode muligheter en gang i blant også. Like hekta på brassespark som Osvaldo.

 

Roma’ baklengs er ‘Amor’, men om du skulle beskrive AS Roma med ett ord… ?

Totti