– Jordaner vil kjøpe seg inn i Roma

En mann fra Jordan med topp hemmelig identitet, skal ifølge både Corriere dello Sport og Il Tempo være nær å kjøpe seg inn i AS Roma. Investoren har allerede store verdier plassert i italiensk næringsliv, og etter hva Corsport kjenner til skal han ha en nettoformue på 2 milliarder dollar. Videre sies det at investoren, med tette bånd til den jordanske kongefamilien, var til stede på Roma-Juventus denne helgen. Neppe dårlig reklame for en nyfiken investor…

Dagens rapporter hevder at forhandlingene mellom jordaneren og amerikanerne faktisk har nådd et avansert stadie allerede. Det er verdt å bite seg merke i at jordaneren ikke kommer til å erstatte amerikanerne og Unicredit, men snarere inngå som et supplement i klubbens nåværende eierstruktur. Unicredit (40%) og AS Roma SVP LLC (60%) eier i fellesskap holdingselskapet Neep Holding, som eier ca 78% av aksjene i AS Roma. Det sies at jordaneren er i forhandlinger om å kjøpe seg inn i amerikanernes holdingselskap, nevnte AS Roma SVP LLC.

Hva betyr det så for AS Roma? Ganske mye, hvis vi skal tro dagens rapporter. I forbindelse med oppkjøpet ble det vedtatt en refinansiering av selskapet. €50m ble skutt inn i løpet av 2012, og ytterligere €30m ble planlagt for 2013. Dette beløpet kan nå, takket være jordaneren, bli mye, mye større. Dette vil følgelig også ha en ikke ubetydelig effekt på Romas sportslige satsing, samt planene vedrørende nytt stadionanlegg i Tor di Valle.

I disse tider foregår det som nå later til å være sluttforhandlinger mellom amerikanerne og jordaneren. I mellomtiden står Roma midt i et annet valg, nemlig klubbens nye draktsponsor. Mer og mer tyder på at det blir enten Nike eller Adidas som overtar arven etter Kappa.