Feil araber nevnt i forbindelse med oppkjøp

Oppdatert: Denne saken ble skrevet basert på nyhet fra TeleRadioStereo, som hevdet at verken navnet eller bildet var riktig. Dette viste seg senere å være feil, og at Sheikh Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi likevel er mannen som har kjøpt seg inn i AS Roma.

Det er ikke ordentlig AS Roma før det komplette kaoset oppstår, før én fjær har blitt til 10 høns. Så også når en araber skal kjøpe seg inn i klubben.

Det hele begynte i går morges da Corriere dello Sport og Il Tempo meldte om en ikke-navngitt investor fra Jordan, som var svært nær en avtale med Pallotta om et felles partnerskap i AS Roma. Verken Corsport eller Il Tempo kjente til navnet, så de lot akkurat den ballen ligge død.

Ballen lå imidlertid ikke død for andre sensasjonshungrige sportsjournalister i Italia. ANSA brukte ettermiddagen til å grave opp navnet Sheikh Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi. Like etter fulgte andre journalister (som Gianluca Di Marzio og Angelo Mangiante) opp med det samme navnet, som om de hadde funnet ut av det selv. De siste avsløringene tyder på at de stolte litt for mye på ANSA.

Som en digresjon tar vi med at to stk fra denne redaksjonen brukte kvelden i går på å google navnet Sheikh Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi. Vi fant ikke særlig mer enn en bok med fotografier fra 1800- og 1900-tallets midtøsten. Med andre ord lite som vitnet om en sheikh med en nettoformue på 2 milliarder dollar. Vi tok det et steg videre og spurte en del arabiske Romanisti på twitter. Ingen var kjent med navnet. Ei heller familienavnet var kjent for noen.

Den mystiske situasjonen synes å ha en naturlig forklaring. TeleRadioStereo kunne nå i ettermiddag avsløre at både navnet og bildet som verserer, er feil. Adnan Adel Aref Qaddumi er verken rik eller i ferd med å kjøpe seg inn i Roma. Han er faktisk diplomat, og tydeligvis forfatter på hobbybasis, melder radiokanalen.

En kan dermed spørre seg hvor mye av denne historien som faktisk er sann. Det eneste som er sikkert, er at verken Corsport eller Il Tempo har brukt dette navnet i sine reportasjer om saken. Videre har heller ikke Roma benektet at det pågår forhandlinger med en rik araber.