Sheikh Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi

Adnan-Adel-Aref-QaddumiDet var ANSA som i går kveld kunne avsløre navnet på Romas arabiske beiler. Det skal dreie seg om en Sheikh Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi. Laroma24.it har lyktes med det vi her på asroma.no ikke klarte i går kveld, nemlig å finne et noenlunde relevant googletreff på mannen fra Jordan. Her er et sammendrag:

Qaddumi kommer fra Qatar, men ble født i Jordan. De siste 25 årene har han bodd i Italia, og har følgelig italiensk statsborgerskap. Han har bånd til Jordans monark Abdullah II. For øyeblikket bor han i Perugia og eier to oljeselskap, et i Italia og et i Canada. Hvilke selskaper det dreier seg om, er imidlertid ikke kjent.

Det eneste googletreffet man finner på Qaddumi er nemlig en bok han har gitt ut. Focus Orient, en samling av bilder fra orienten i perioden sent 1800-tall/tidlig 1900-tall. Ettersom boken koster 90 dollar og ikke ser ut som en bestselger hos ulike nettbutikker, kan vi vel anta at hans voldsomme rikdom ikke stammer herfra.

Avtalen mellom araberen og amerikanerne ser ut til å være på vei mot en positiv konklusjon, innen en måned ifølge enkelte. Som vi skrev her i går dreier det seg ikke om å kjøpe amerikanerne ut av AS Roma, men snarere kjøpe seg inn i amerikanernes andel. Unicredit (40%) og AS Roma SVP LLC (60%) eier i fellesskap holdingselskapet Neep Holding, som eier ca 78% av aksjene i AS Roma. Araberen vil inngå i AS Roma SVP LLC.