Hva gjør de nå? Part II

Sommeren 2012 var noen hektiske uker for de som styrte spillerlogistikken i Roma. Det kom mange nye fjes inn på Trigoria, samtidig som mange kjente dro. Dette var andre sommeren på rad med store forandringer i spillerstallen, og man kan stille seg spørsmålet om hvor vidt det er en veldig klar rød tråd. Mer enn 15 nevneverdige spillere forsvant fra Roma, mer eller mindre permanent. Hvordan går det med de nå? Det følger en liten oppsummering her, og det skal nevnes at rekkefølgen er helt tilfeldig.

Super Marco Cassetti

Banditten som foreløpig er det eneste mennesket som har kledd ring i øret. Hvor skal man begynne? Skal man bli Italias beste lag så er desverre ikke dette mannen som kan være selvskrevet førstevalg på høyreback i en alder av 35. Jeg var ikke langt unna depresjon da jeg skjønte at Cassetti skulle vekk. En personlig favoritt, helt der oppe sammen med Daniele og Francesco. Jeg kunne skrevet en bok om grunner til å elske Super Marco, men det får bli en annen gang. Vi visste lite om mannen som ble med Mirko Vucinic fra Lecce i 2006. Etter seks sesonger, 143 kamper, og fire viktige mål så gikk turen til England. At han skulle ende opp i Watford var det vel ingen som hadde gjettet, men Gianfranco Zola har nok en finger med i spillet der. Cassetti signerte faktisk for Udinese, for så bli lånt ut. Han har spilt tosifret antall kamper for The Hornets, men har enda ikke scoret mål. Watford ligger i skrivende stund på tredjeplass i Championship i England, og det er ikke umulig at vi får en grunn til å følge Premier League neste år. Fire ting vi aldri glemmer: Ryggliggende klarering, assisten mot Sampdoria, målet mot Inter og angrepet du både startet og avsluttet i Derby della Capitale. Gleden du viste etter det målet varmer fortsatt:

Marco Cassetti leker seg med Lazio

As Romas egen avslutningsfilm til ære for Cassetti.  (Advarer om rørende scener.)

Marco Cassetti

 

Gabriel Heinze

Denne sjarmøren dro hjem til Argentina og Newell’s Old Boys denne sommeren. Alderen var like høy som lønnslippen, og da var det kanskje like greit selv om han var en viktig spiller for oss forrige sesong. Det ble 30 kamper i den evige stad, og han avsluttet sitt lange og suksessfulle europa-eventyr i Roma. Ingen er mer uskyldig ovenfor dommeren i det han gjør noe galt, enn Heinze. Vi vil savne det lure smilet, samt den lederskikkelsen han var på banen. Han figurerer ikke regelmessig i sin nye klubb, så det nærmer seg nok slutten for en stor karriere.

 

 

heinze-proche-de-l-olympiakos

 

 

Leandro Greco

Vi hadde hørt navnet, men ingen hadde sett han spille før. Claudio Ranieri setter han inn i derbyet, han scorer minurrer senere, det blir annulert. Vips, så var han inne i varmen og fikk fort fornyet kontrakten sin. Romanista 100%. Hadde en god sesong under Ranieri, men begrensningene var tydelige. Forsvant til Hellas, og Olympiakos som et resultat av mye dødkjøtt på midten. Er en viktig brikke for Leonardo Jardim, og scoret tidligere i høst en nydelig mål i Champions League. Det ryktes at Greco brukte alle superlativene i verden da Torosidis spurte om Roma. Greco er også nær venn av Daniele De Rossi, og har ved en tidligere anledning kritisert romersk media (med god grunn) for å jobbe mot De Rossi. Det er synd du ikke blomstret som du kanskje hadde potensialet til Leandro. Daje Greco!

leandro_greco_daniele_de_rossi_roma_getty

 

David Pizarro

Numero sette. Il Pek hadde også for høy lønn til å kunne fortsette i klubben i sitt hjerte, og ble med Prade til Firenze. Alle som har hjerte for Roma, har et hjerte for piruettene til Pizarro. Mannen som aldri klarerer, men spiller seg ut. Da du mistet din søster sørget vi alle med deg. I Fiorentina kjemper han nok en gang, med juventino-Aquilani om plassen på midtbanen. Det var synd du aldri vant noe stort med Roma, men du fikk tross alt et Premier League-trofé på tampen av karrieren. 148 kamper og 9 mål er fasiten for Roma-karrieren.

Nå er Pizarro altså ikledd lilla, og spiller for tidligere lagkamerat Montella i Firenze. Så langt står han bokført med 18 kamper samt 1 mål, og Fiorentina ser kun fremover på tabellen. Vi ønsker både deg, Montella og Toni lykke til, selv om et par av lagkameratene dine ikke akkurat er noen sjarmører. (Oliverira og Cuadrado, for de som ikke tok den)

Ermes79 oppsumerer Roma-karrieren til en helt.

pizarro_104619

 

Fábio Simplício

Hvis man setter antall scorede mål satt opp mot kvaliteter, så er Simplicio bedre enn Loria. Det skal litt til. Thomas Høy omtalte utseende hans som en ”dypvannsfisk tatt rett ut av en Disney-film”, i en samtale vi hadde for en stund siden. En mer passende beskrivelse skal du se lenge etter. Undertegnede så Simplicio danse etter scoring på San Siro i 5-3 tapet mot Inter, og det gjorde tapet mye lettere å svelge. Fabio måtte dra som en konsekvens av at det ikke var plass til han, både av kvalitetsmessige årsaker og med tanke på spilletid. Han befinner seg nå i Japan, nærmere bestemt Cerezo Osaka. Han har scoret 3 mål på 15 kamper Det var veldig hyggelig å stifte bekjentskap med deg Fábio Henrique Simplício. Feiringen din etter målet mot Napoli vil for alltid bli husket, og er et godt eksempel på hvilken kjernekar du er. Innsatsen i kampene mot Lazio samt gleden du viste vil heller aldri forsvinne fra minnene våre:

Verdens bredeste glis

AS Roma's Simplico celebrates on the tribune after scoring against Napoli during their Italian Serie A soccer match in Rome