Skjermbilde 2013-02-22 kl. 17.15.46Roma bekreftet i går kveld at det foreligger en grunnleggende avtale mellom Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi og AS Roma SPV LLC, som er amerikanernes holdingselskap. Avtalen innebærer at Qaddumi vil tre inn i nevnte AS Roma SPV LLC, og dermed bli en del av eiergruppen som kontrollerer AS Roma. AS Roma SPV LLC eier 60% av Neep Holding (Unicredit eier de resterende 40%) som kontrollerer om lag 78% av aksjene i verdens vakreste fotballklubb.

Implikasjonene av dette synes å være noe uklare i skrivende stund, men det er helt innlysende at det vil gi Roma mer økonomisk styrke i tiden som kommer. €50m ble – i henhold til avtalen mellom Unicredit og AS Roma SPV LLC – skutt inn i løpet av 2012. Trinn to i refinansieringen skulle gi klubben ytterligere €30m. Enkelte rapporter i dag antyder at Qaddumi vil skyte inn €50m, hvilket vil føre totalbeløpet opp til €80m.

Pengene kommer godt med for AS Roma, som i de 4 siste regnskapsårene har levert sterkt negative resultater. Foreløpig har ikke trenden snudd, men samtidig har lønnskostnadene blitt kuttet betydelig. De kommersielle inntektene har allerede økt 20%, og det er ting som tyder på at enten Nike eller Adidas vil bli lagets neste draktsponsor fra neste sesong. Det foregår også en betydelig nedskriving av døde verdier, som vil posisjonere Roma bedre i fremtiden. I mellomtiden vil arabiske oljepenger fungere som en støtfanger for de verste økonomiske problemene, som jevnlig fører til sene utbetalinger av lønninger og lignende.

Trolig er Qaddumis penger (om ikke øremerket) særlig rettet inn mot bygging av ny stadion. I forbindelse med gårsdagens pressemelding ble også navnet Luca Parnasi nevnt. Den romerske entreprenøren har i den senere tiden blitt nevnt i forbindelse med  å kjøpe Unicredit ut av Neep Holding. Han har en sentral rolle rundt bygging av ny stadion, da han eier tomten i Tor di Valle. Roma benektet imidlertid at det foreligger noe konkret på dette området.

Ellers har det omsider dukket opp et bilde av Adnan Adel Aref Qaddumi Al Shtewi på sin første Roma-kamp. Ved sin side har han eks-Juventino Michele Padovano, som har fungert som mellommann i forbindelse med sjeikens investeringer i AS Roma. Reaksjonene på araberens inntreden har hittil vært gode i Roma. I skrivende stund vaker Roma rundt 10% oppgang på Borsa Italiana, og de fleste meningsytrere i det romerske mediebildet stiller seg positive til et rikere Roma.