To på rad?

I morgen skal Roma møte Atalanta borte, og spørsmålet er om Juventus-seieren var et blaff, eller starten på en ny (og etterlengtet vår) for Roma. Roma mangler som kjent både Totti og De Rossi grunnet suspensjon, så Andreazzoli har nok litt mer hodebry i forkant av kampen enn han kunne ønske. Atalanta har slitt den siste tiden, og til tross for at det er på hjemmebane de er best (18 av 27 poeng plukket hjemme), har de ikke vunnet hjemme siden tidlig i desember. Stefano Colantuonos menn er ikke like målfarlige som Roma, og laget har en målforskjell i år på 22-35. Med andre ord, et av ligaens minst målfarlige lag. Fra forrige kamp mangler Colantuono Del Grosso, som er ute med suspensjon.

 

Forventede lagoppstillinger:

Atalanta: Consigli – Scaloni, Stendardo, Canini, Brivio – Giorgi, Carmona, Biondini – Brienza, Bonaventura – Denis

Roma: Stekelenburg – Piris, Marquinhos, Burdisso – Torosidis, Bradley, Pjanic, Balzaretti – Florenzi, Osvaldo, Lamela

 

Sist Roma vant i Bergamo var i november 2009, da Vucinic og Perrotta snudde kampen til 2-1 seier. Etter Romas forferdelige start på 2013, har Champions League-toget for lengst forlatt perrongen. Nå må Andreazzoli ta med seg momentumet fra den meget imponerende seieren mot Juventus sist helg, og lede Roma mot en sesongavslutning hovedstadsklubben kan ta med seg videre. Europa League er et realistisk mål, og seier i morgen formiddag er første brikke.

Piris imponerte i en trebackslinje mot Juventus på lørdag, og det er ventet at Andreazzoli gir fornyet tillit til backlinjen og Stekelenburg. I fraværet av De Rossi og Totti, er det meget sannsynlig av Bradley og Florenzi kjøres inn i startelleveren, med sistnevnte i angrepsrekken sammen med Osvaldo og Lamela. Osvaldo leverte en strålende kamp sist, etter at han hadde opplevd mildt sagt elendig oppførsel fra deler av Roma-fansen etter straffemissen mot Sampdoria.

Mens Andreazzoli mangler Castan og Destro grunnet skader, er Cigarini, Capelli og Ferri alle tvilsomme for Atalanta. Marilungo, som scoret ett mot Roma i fjor, er ute resten av sesongen. Denis, derimot, er klar for start, og hjemmefansen håper nok han gjentar suksessen fra i fjor da han scoret hattrick mot Roma i kampen De Rossi stod over av disiplinære årsaker (for sent på trening).

Vi satser på at Andreazzoli fortsetter oppturen i morgen, og at den tunge vintersesongen kan avsluttes med en trepoenger, før den første vårmåneden starter med kamper mot Genoa, Udinese, Parma og Palermo. Forza Roma!

 

 

Kampen går på CMore Fotball, med sendetid fra 14:55. Kampstart er, som vanlig, 15.00.