Roma vant i snødrevet

Rammevilkårene for seier kunne så avgjort vært bedre. I tillegg til at både Daniele De Rossi og Francesco Totti var suspendert, ble Bergamo rammet av et voldsomt snøvær. Etter lange og tallrike vurderinger fra de to klubbene og forbundets delegasjon, ble det likevel bestemt at kampen skulle gå som normalt.

Uken har naturligvis vært preget av seieren mot Juventus, men også klubbens bekreftelse på eierne har kommet til enighet med sjeik Qaddumi om en intensjonsavtale for deleierskap i klubben. I de påfølgende dagene har det versert en rekke ulike rapporter der sjeikens påståtte rikdom har blitt stilt under kraftig søkelys. Det gjenstår å se om de to partene kommer til enighet, men det foreligger i alle fall en intensjon om å få araberen inn i eierstrukturen. Rent fotballmessig har det derimot vært rimelig god stemning etter seieren mot Juventus, og i dag skulle det bli kamp om to strake seiere. En kamp Roma gikk seirende ut av.

Det så riktignok stygt ut allerede før 10 minutter var spilt. Bonaventura mottok ballen noe heldig i boksen, men da avslutningen skulle settes i mål havnet den i stedet hos nyankomne Marco Livaja, som hadde en enkel jobb med å bredside ballen inn. Roma lot seg likevel ikke affisere nevneverdig, og bare 7 minutter senere forserte Marquinho mot mål og plasserte den i lengste. 1-1.

Deretter kom det et voldsomt snødrev over Bergamo, og få minutter senere var hele banen kritthvit. Da Pjanic etter 34 minutter skulle slå frispark var det derfor helt umulig å se hva som skjedde. Reprisen viste derimot at bosnieren skrudde ballen nydelig i krysset, og at Roma plutselig var i ledelsen. 2-1!

Snøværet fortsatte og like før pause ble det på ny farlig i Romas sekstenmeter. Et innlegg på bakerste havnet i en duell mellom Torosidis og Livaja. Førstnevnte datt, muligens etter en kakk på ankelen, men dommeren blåste ikke. Marco Livaja svarte med å sette ballen kontant via stangen og i mål. Dermed var det 2-2 til pause.

Banemannskapet brukte pausen til å måke bort snøen fra straffefeltene og sidelinjene. Arrangøren bestemte seg også for å erstatte sidelinjene med rødt kritt. Til alt overmål sluttet det også å snø, og lagene fikk plutselig litt bedre spilleforhold. Men bare litt: banen var fortsatt snødekket.

Mens førsteomgangen var målrik skulle andreomgangen bli hakket roligere. Det ble en stillingskrig der Roma i større og større grad vant terreng. Noe særlig sjanseriktig ble det imidlertid ikke før det gjensto 20 minutter av kampen, og det verste av snø hadde blitt tråkket bort.

Michael Bradley slo en av sine signaturpasninger fra dypt inne på motstanderens halvdel. Som regel pleier de å pakke inn til keeper, men i dag landet crosseren på pannen til Vasilis Torosidis, som hadde tatt seg inn i feltet ved hjelp av en snøscooter. Den nyankomne grekeren stanget ballen i bue over Consigli, og Roma var igjen tilbake i ledelsen.

Atalanta maktet ikke å skape særlig mye farligheter i resten av kampen, og det var til slutt Roma som kom nærmest kampens sjette mål. Undertegnede trodde at Roma hadde blitt tildelt straffe da Simone Perrotta, som for anledningen spilte spiss, ble slått ned av Contini inne i sekstenmeteren. Mistanken om straffespark ble styrket da dommeren ga Contini hans andre gule for dagen. Det viste seg likevel at dommer De Marco hadde blåst allerede, og at ballen således var ute av spill. Ingen straffe.

Helt på tampen kunne Erik Lamela punktere da han kom alene med Consigli, men symptomatisk for hans prestasjoner i dag gikk avslutningen midt på Atalantas sisteskanse. Det hadde uansett ingen betydning, for to minutter senere var det klart at Roma hadde slått Atalanta. 3 viktige poeng, og 2 strake seiere. Neste helg venter Genoa på Stadio Olimpico.

FORZA ROMA!

Høydepunkter: