Marquinhos usikker før Genoa-kampen

Napoli-Juventus, Milan-Lazio, Catania-Inter. Dette er helgen der alle topplagene spiller mot hverandre. Bortsett fra ett – Roma. Det er med andre ord også en sjeldent god mulighet til å kutte avstanden opp mot plassene som gir kvalifikasjon til Europa League og Champions League. Men da må Genoa slås.

Søndag 20:45 gjestes Roma av et Genoa-lag som har funnet formen siden nyttår. Ledet av Davide Ballardini har de begynt å vinne hjemme og spille uavgjort borte. Med andre ord mer enn godt nok til å beholde plassen i Serie A. Luken ned til nedrykk har nå blitt 5 poeng, og Ballardini skal i morgen gjøre sitt tredje forsøk på å ta poeng mot Roma. Hans to foregående forsøk har endt med tap.

Roma har våknet etter at Aurelio Andreazzoli overtok jobben til Zdenek Zeman. Det begynte riktignok med et uinspirert bortetap mot Sampdoria, før Juventus og Atalanta ble nedkjempet i to tøffe oppgjør. Nå trer Roma inn i et lettere kampprogram, med Genoa som første hinder.

Forsvarsproblemene til Roma fortsetter imidlertid å gi bekymringer for Aurelio Andreazzoli, som ventes å fortsette i 3412.  Castan er fortsatt ute, og nå har også Marquinhos problemer. I går fikk han en føling på strekk i venstre låret, og ble umiddelbart tatt ut av trening. Han er med til troppen i morgen, men det gjenstår å se om han blir klar til kamp. Her er troppen:

BALZARETTI, BRADLEY, BURDISSO, DE ROSSI, DODO, FLORENZI, GOICOECHEA, LAMELA, LOBONT, LOPEZ, LUCCA, MARQUINHO, MARQUINHOS, OSVALDO, PERROTTA, PIRIS, PJANIC, ROMAGNOLI, STEKELENBURG, TACHTSIDIS, TADDEI, TOROSIDIS, TOTTI.

Stekelenburg fortsetter i mål og får selskap av Piris og Burdisso foran seg. Dersom Marquinhos må kaste inn håndkleet ligger det an til at 18-årige Alessio Romagnoli blir tredjemann i forsvaret. På midtbanen er Daniele De Rossi tilbake etter suspensjon, og danner igjen tospann med Miralem Pjanic. Marquinho tar trolig venstre kant (alternativt Balzaretti), mens Torosidis fortsetter på høyre. I angrepet er Destro fortsatt ute med skade, og dermed blir det Lamela og Totti bak Osvaldo.

For Ballardini er det hovedsaklig suspensjonene som gir grunn til bekymring. Genoas keitete forsvarssjef Granqvist pådro seg gult kort forrige helg, og må dermed avtjene suspensjon denne helgen. Det samme gjelder nyervervelsen Matuzalem, som gjorde seg bemerket for et par uker siden med en real takk-for-sist-takling på Christian Brocchi. Foruten disse to er både Floro Flores og Manfredini skadet, mens Olivera også er usikker.

Halvkorpulente Sebastian Frey tar posisjon mellom stengene, mens eks-Romanista Bovo får selskap av Portanova og sannsynligvis Moretti i 3-backsforsvaret. Her er Granqvist et stort savn. På midtbanen vil Pisano eller Cassani ta høyrekanten, mens Roma-aktuelle Antonelli tar venstrekanten. Sentralt står det mellom fire navn til tre posisjoner: Kucka, Jankovic, Vargas og Tozser. Lengre fremme ligger det an til en Roma-duo i form av Marco Borriello, hvis lønn er betalt 50% av Roma, og Andrea Bertolacci.

Kampen går på Canal9 og csports.no. Avspark søndag 20:45!