Totti helten da Roma vant sin tredje på rad

Det var mye snakk om Totti sin jakt på Gunnar Nordahl sine 225 scoringer i Serie A før kveldens kamp, og Stadio Olimpico eksploderte da han i det 16. minuttet sendte Roma i ledelsen fra straffemerket. Roma vant til slutt 3-1, og Il Capitano noterte seg også for to målgivende. Følgende lag stilte fra start:

 

Roma: Stekelenburg – Piris, Burdisso, Romagnoli – Torosidis, De Rossi, Pjanic (Bradley 39), Balzaretti (Marquinho 56) – Lamela, Totti – Osvaldo (Perrotta 80)

Genoa: Frey – Bovo, Portanova, Moretti – Pisano (Jorquera 61), Kucka, Tozser (Immobile 61), Vargas, Antonelli; -Bertolacci (Rigoni 72) – Borriello

 

Kampens første sjanse var det Genoa som sto for. Kucka fyrte av et hardt skudd fra distanse, som spretter like før Stekelenburg får slått den til hjørnespark. Corneren skaper litt problemer i forsvaret til Roma, men hjemmelaget får ryddet unna til slutt. Romas nyankomne greker Torosidis viste frem innleggsfoten sin etter vel 10 minutter, men dessverre for Roma var Osvaldo litt for sent ute til å få hodet på ballen. Like etterpå lurer Torosidis offside-fellen, men innlegget/skuddforsøket hans går like utenfor borteste stolpe.

Et kvarter er spilt idet Daniele De Rossi finner ut at han er Lamela. Mannen med skjegget går på et dribleraid inn i feltet til Genoa, og blir til slutt felt av Bovo. Så relativt billig ut, men det var definitivt kontakt, og dommer blåser for straffe. Francesco Totti gjør seg klar, og hele stadion dirrer i forventning av at de kan være vitne til et historisk øyeblikk. Il Capitano gjør ingen feil, og plasserer ballen nede i Freys høyre hjørnet, og med det tangerte han Gunnar Nordahl sine 225. mål i Serie A. En vanvittig prestasjon av Totti, som nå altså ligger på delt andreplass på listen over antall mål scoret i Serie A. Noensinne. Hatten av.

Kucka får gult kort minutter senere, og De Rossi avverger en farlig mulighet for Genoa når han sklitakler ballen ut til corner. Bovo forsøker seg på en volley fra vel 10 meter, men skuddet går godt over målet til Stekelenburg. Borriello drar en tunnel i Roma-feltet, og setter nesen mot mål, men heldigvis for Roma kommer Burdisso til unnsetning og dundrer ballen vekk.

Idet kampuret runder 30 minutter viser Torosidis nok en gang frem innleggsfoten sin på høyrekanten, men aggresiviteten mangler i boksen fra Romas side. Tilbake på Romas banehalvdel skaper Borriello og Bertolacci hodebry for Romas forsvar. Bertolacci er nære utligning da han kommer på et flott løp inn i boksen og header et innlegg fra Borriello mot mål. Stekelenburg drar frem en mesterredning, og får akkurat nok fingre på ballen til å styre den over mål. Etter en del klabb og babb i boksen på det påfølgende hjørnesparket finner Stekelenburg nok en gang frem en redning fra øverste hylle. Et skudd fra nært hold endrer retning, men den nederlandske målvakten klarer å avverge utligning.

I det 37. minuttet er det game over for Pjanic, som tråkker stygt over og må forlate banen. Bradley erstatter bosnieren, og vi krysser fingrene for at Pjanic ikke er altfor lenge ute med skade. I det 42. minuttet lager Burdisso straffe. Borriello blir felt av argentineren, som ikke klarer å holde følge med den italienske angriperen. Borriello setter straffen iskaldt nede i Stekelenburgs venstre hjørne, og det står 1-1 i Roma. Ingen feiring av den Roma-eide spissen… Burdisso gir bort ballen helt på tampen av omgangen, men Romagnoli rydder opp etter sin eldre kollega, og det står 1-1- til pause.

 

Det var en relativt rolig start på andreomgangen, men Roma skeffer seg hvert fall sine første cornere for kampen innen de første 5 minuttene. Etter 51 minutter får Lamela gult kort for filming, og minutter senere viser Osvaldo igjen at formen ikke er der den skal være. Et innlegg fra Torosidis finner Osvaldo på løp på bakerste stolpe. Den langhårete spissen bommer totalt på ballen idet han skal dundre den inn bak Frey… Balzaretti blir erstattet av Marquinho i det 54. minuttet, etter nok en skuffende kamp i Roma-drakten.

Erik Lamela lurer bort ca alle Genoa sine forsvarere i det 58. minuttet, og får corner når skuddet hans blir styrt utenfor av en Genoa-spiller. Francesco Totti rusler ut for å ta hjørnesparket, og i feltet befinner Romagnoli seg. Stopperen spilte sin første kamp fra start for Roma. Totti finner pannebrasken til Romagnoli, og ballen finner nettmaskene bak Frey. 2-1 til Roma, og Romagnoli scorer sitt første mål for klubben. Målgivende kommer altså fra Francesco Totti, som var inne i sin tredje sesong for Roma da Romagnoli ble født.

I det 71. minuttet får Genoa en stor sjanse. Ballen havner hos Bertolacci på vel 6 meter, men igjen redder Stekelenburg skuddforsøket til Genoa. Minuttet etter blir Bertolacci erstattet av Rigoni. Osvaldo blir spilte gjennom, men blir taklet i skuddøyeblikket. Spissen blir liggende nede en stund, og muligens var det delvis derfor han minutter senere blir erstattet av Simone Perrotta. Da hadde Genoa nettopp blirr redusert til 10 mann etter at Kucka hadde fått sitt andre gule kort for kampen. Francesco Totti pådro seg også et gult kort i situasjonen hvor Kucka fikk sitt andre for kvelden. stå over neste kamp.

Michael Bradley pådro seg forøvrig sitt fjerde gule for sesongen, og må dermed stå over neste kamp.

Francesco Totti hadde spilt en strålende kamp, men var ikke helt ferdig enda. I det 88. minuttet får han ballen av Perrotta, som etter å ha spilt fra seg ballen løper inn mot førstestolpen. Il Capitano sender ballen inn til Perrotta, som dunker ballen videre i motsatt kryss. 3-1 til Roma!

 

En viktig seier for Roma, som nå faktisk KAN kjempe seg oppover og konkurrere om 3.plassen igjen. Forza Roma!