Notiser fra Roma

Guida dømmer Udinese – Roma

 

Lørdag kveld spiller Roma borte mot Udinese, og jakter sin fjerde seier på rad. Marco Guida har blitt utnevnt til dommer i kampen. Guida har dømt Roma to ganger tidligere denne sesongen, 2-3 tapet mot Bologna og 2-0 seieren mot Torino. På 12 kamper hittil i årets Serie A har Guida delt ut 61 gule kort og ett rødt (to gule), mens det er blitt tildelt 6 straffer i de samme kampene.

 

Skadesituasjonen

 

Miralem Pjanic var hos fysioterapeut i dag mens resten av laget trente. Undersøkelser tidligere i uken viste at bosnieren er ute i ca 1 måned etter overtråkket i kampen mot Genoa. Destro trente også alternativt i dag (fysioterapi og svømming), mens Marquinhos trente alternativt.

 

Optimisme i spillergruppen

 

Erik Lamela fortalte i et intervju på Roma Channel at laget ikke har gitt opp håpet om Champions League neste sesong. «Selv om vi har gått på altfor mange tap, er vi veldig nære en tredjeplass», sa det argentinske stortalentet. «Alt avhenger av oss nå. Neste motstander er Udinese, en meget viktig kamp med tanke på stabiliteten i laget. Vi må fortsette å klatre på tabellen.»

 

Etter en tøff førstekamp for Andreazzoli har ting snudd den siste tiden. Med tre seire på rad har plutselig Roma nok en gang sjansen til å ta tredjeplassen i Serie A. Mye skal riktignok klaffe for at Roma skal sikre seg den viktige CL-plassen, men spillerne virker optimistiske for tiden, og på spørsmål om hva Andreazzoli gjør riktig svarte Perrotta at «han får kompliserte ting til å virke normale.» Balzaretti legger til at Andreazzoli har «…bragt en ro inn i stallen. Han gjør en god jobb på treningene.»

 

Tabellen nå – hva kan skje over helgen?

Per dags dato ligger Roma på en 7. plass med 43 poeng. Om man titter på øvre halvdel av tabellen, har lagene rundt Roma følgende poengsum før helgens runde:

59 Juventus

53 Napoli

48 Milan

47 Inter

47 Lazio

45 Fiorentina

43 Roma

42 Catania

40 Udinese

Lagene Roma kjemper om tredjeplassen er involvert i følgende kamper til helgen:

Genoa – Milan (fredag)

Inter – Bologna

Lazio – Fiorentina

Udinese – Roma

Juventus – Catania

Med poeng for Roma mot Udinese, samt en forventet seier for Juventus mot Catania, vil Roma hvert fall ikke falle nedover på tabellen. I og med at Lazio møter Fiorentina vil hvert fall ett av lagene foran Roma på tabellen tape poeng, mens Genoa og Bologna skal få tøffe oppgaver mot Milano-lagene. Kanskje vi kan håpe på litt hjelp fra Borriello?