Poengdeling i Udine

Med tre seire på rad dro Roma til Udine for å fortsette den gode formen. Stekelenburg tok plass mellom stengene mens Piris, Burdisso og skadefrie Castan sto i backrekka foran han. Marquinho og Torosidis bekledde hver sin flanke med Florenzi, Perrotta og De Rossi i mellom seg. Foran på topp var det Lamela og Totti som skulle stå for sjanseskapningen.

Hjemme på Friuli har Udinese vært sterke den siste tiden og åpnet kampen i samme spor. Udinese trillet ball på Romas halvdel i åpningsminuttene og det resulterte i at Di Natale plutselig sto alene på 10 meters hold. En mesterlig Stekelenburg sto i veien for at Udinese-legenden satte sitt 151. seriemål for hjemmelaget.

I omtrent 20 minutter fikk Udinese holde på ballen uten problemer før Roma fant ut at de skulle spille litt fotball de også. Først var det Totti som tredde igjennom et frispark til en Florenzi som fikk stå helt umarkert på 16 meteren. Den unge italieneren greide ikke å gjøre om lissepasningen til scoring da han satte skuddet rett på keeper Birkic.

Totti prøvde likevel minuttet senere og gi Florenzi en ny mulighet til å komme på scoringslisten via et innlegg. Headingen fra Florenzi gikk via Birkic og i tverrliggeren. På returen dukket et annet talent opp da Erik Lamela styrte inn til 1-0 på åpent mål.

Etter scoringen slapp Roma seg mer ned igjen og Udinese fortsatte og presse mot Stekelenburgs mål uten at det resulterte i de største sjansene. Dette frustrerte Totti og for tredje kampen på rad pådro vår kapteinen seg et gult kort. Dommer Guida mente at Totti var litt for aktiv med albuene i en duell med Danilo rett før pause.

Krangelen med dommeren fortsatte for Totti etter pause etter at gjentatte frispark kapteinen gjorde krav på ikke fikk medhold. Det resulterte i at Andreazzoli tok ut kapteinen etter en times spill til fordel for Osvaldo.

Minuttet etter at Totti ble tatt ut ble Burdisso sulten og lot Muriel finte han langt ut i pølsebua. Under middagspausen til Burdisso hamret Muriel inn ballen mellom beina til Stekelenburg og stillingen var 1-1.

Med et kvarter igjen å spille valgte Heurtaux noe ufrivillig å ta seg en dusj. Midtstopperen stoppet Florenzi fra en kontring og Guida tok opp det røde kortet fra baklomma. Roma presset etter utvisningen og Andreazzoli byttet inn unge Nico Lopez og Balzaretti i sluttminuttene til fordel for Florenzi og Marquinho. Det nærmeste Roma kom var da Osvaldo håpløst avsluttet til side for mål når han var alene mot keeper Birkic.

Kampen endte dermed 1-1 og seiersrekka til Roma stoppet for denne gang.