Dagen derpå

De fleste romanisti trodde Roma nok en gang skulle rappe med seg tre poeng helt på tampen av et borteoppgjør i Udine, da Pablo Daniel Osvaldo kom alene gjennom mot Brkic på tampen av gårsdagens oppgjør. Så også Aurelio Andreazzoli:

–       Akkurat da var jeg sikker på at vi kom til å ta med oss alle tre poengene hjem. Det var en individuell miss, men sånn kan skje. Vi er like skuffet som han er over den brente sjansen, men angripere gjør feil, akkurat som forsvarere. Det er dog synd at det gikk som det gikk. Vi prøvde og prøvde, men lyktes ikke.

Om Burdissos overivrige inntreden på Muriels scoring tok Andreazolli argentineren i forsvar:

– Det ble gjort feil før Burdisso skled inn. Piris fulgte ikke mannen sin og tvang med det Burdisso ut av posisjon. Det var en taktisk blunder, og vi vet at du nesten alltid må betale for sånt i Serie A. Det skjedde i kveld.

Trener i Udinese, Francesco Guidolin, var tilsynelatende litt mer fornøyd enn sin romerske motpart:

–       Jeg er fornøyd med innsatsen laget mitt viste, vi ga aldri opp. Vi startet bra, men støtte på noen vanskeligheter etterhvert og havnet et mål bak. Spillerne mine var naive og de mangler erfaring, men kollektivet vi har skapt har gitt oss muligheten til å ha en god sesong.

Overnevnte Pablo Osvaldo ble nok en gang samtaleemne etter sin kritiske bom i sluttminuttene. Han måtte finne seg i å starte kampen på benken, noe Andreazzoli begrunnet slik:

– Tanken var å utnytte Florenzis dype løp, ikke bare hans bevegelser, som var akkurat slik jeg instruerte han, men også å utnytte spillerne som lå bredt, samt Lamelas posisjon sentralt, selv om vi ikke lyktes like godt med dét. Kanskje vi timet noen av løpene våre feil, mens vi noen ganger var for treige med ballen; det var anledninger der to touch kunne oppnådd det vi ønsket heller enkelt. Men både en dårlig bane og en god motstander forhindret oss i å gjennomføre det vi hadde planlagt.

Italoargentineren, som ikke har gjort mål siden bortekampen mot Bologna 27. januar, kan fort forsvinne fra den evige stad når overgangsvinduet åpner til sommeren. Osvaldo, med tilsynelatende kraftigere humørsvingninger enn Carrie Mathison, skal ha sendt ukvemsord i retning assistent Roberto Muzzi etter at han ble tatt av banen i forrige helgs oppgjør mot Genoa. Andreazzoli har dog avfeiet insidenten, og bedyret at det ikke var noe behov for å rense lufte mellom de to. Men de negative overskriftene fortsetter å prege Osvaldo, og Il Messaggero melder at Sabatini har vært i kontakt med russiske lag, samtidig som Tottenham, Juventus og hans tidligere klubb Fiorentina også skal være interessert.

På tampen kan det nevnes at Torosidis fikk seg en smell i venstre lår. Omfanget av skaden er enda ikke kjent. Derimot kan Marquinhos være klar til neste helgs oppgjør mot Parma. Kampen står dog i fare for å bli flyttet på grunn av pavevalget. Ingen av lagene er spesielt begeistret for dette, men i Italia vet man aldri. Vi følger utviklingen