Nike som ny draktleverandør

Ettersom avtalen med Kappa utløper etter inneværende sesong kom det ikke som noen bombe da Roma slapp en pressemelding i går. I pressemeldingen kom det fram at AS Roma hadde inngått en tiårs-avtale med den amerikanske sportsklærprodusenten Nike. romanike

Avtalen begynner ikke før 2014/2015-sesongen grunnet at Nike ikke ville ha et nytt lag i «stallen» allerede førstkommende sesong. Det skyldes at produksjonen og designerne har det travelt for tiden. Nike leverer allerede drakter til blant annet Barcelona, Paris Saint-German, Manchester United og Juventus.

Bert Hoyt fra Nike uttalte i går: «Vi er stolte av å være partnere med AS Roma, det er en klubb med stor historie.» Det er en klubb som har sterke egenskaper, de er anerkjent over hele verden og representerer en av Europas største byer. Vi ser frem til å utvikle et vellykket langsiktig samarbeid med dem.»

Det ryktes at Roma får 10M€ hvert år for avtalen, noe som tilsier 100M€ totalt. Hvem som skal levere drakter for 2013/2014-sesongen er foreløpig ikke bekreftet, men Ascis ser ut til å være favoritter.

AS Romas egen CEO Italo Zanzi var tydelig fornøyd over avtalen: «AS Roma er forpliktet til å bli den fremste fotballklubben i verden, både på og utenfor banen. Dette samarbeidet er et grunnleggende trinn i denne prosessen. Vi er svært glade for vår fremtid sammen. «