Roma-Parma

 

Søndag kveld får Roma storfint besøk ifra skinkebyen. Parma er motstander, og kampen spilles til planlagt tid på tross av valget av ny pave. Om pave Francesco I skal se Francesco X fortsette sin jakt på Silvio Piola vites ikke.

Roma har en  liten luke opp til Inter og Lazio som kan og bør tettes med seier mot Parma. Bortelaget slo Torino 4-1 forrige runde, og endte dermed sin rekke på åtte kamper uten seier. Amauri(!!!) scoret hattrick(!!!) mot Alessio Cerci og Torino.  Deres elendige form i det siste gjør at det hviskes om nedrykk på Ennio Tardini. Sist sesong endte oppgjøret med en 1-0-seier til de rødkledde etter noe så sjeldent som en fantastisk pasning fra Fernando Gago, som Fabio Borini sendte i mål.

Aurelio Andreazzoli hadde følgende å si på pressekonferansen på fredag:

«Dette er en svært viktig kamp, spesielt siden den kommer rett før landslagspausen. Vi vet hvor mye denne kampen betyr, og vi skal gjøre alt som står i vår makt for å vinne den. Vi ønsket virkelig seieren mot Udinese og, men ting går ikke alltid som planlagt.»

«Jeg vet at noen la skylden på Osvaldo etter missen rett før slutt, men han gjorde alt han kunne. Det er ikke bare Osvaldo som bommet på mål. Osvaldo har trent godt denne uken, og virker minst like sulten på suksess som sine medspillere»

Videre snakker han om enkeltspillere, taktikk og lagets sjanser denne våren

«Florenzi er en allsidig spiller, og er fantastisk når han kan løpe mot mål. Han er kvikk i hodet, og har et veldig godt øye for mål. Det er gledelig å få jobbe med en spiller som kan dekke så mange roller. »

«Hvor langt kan vi nå? I mine øyne er fremtiden kun en kamp foran oss, så nå konsentrerer jeg meg kun om Parma. Dere (journalistene) spør meg mye om mulighetene om Champions League, men nå har ikke mange troen på meg, på grunn av antallet lag foran oss på tabellen. Hvis jeg skal snakke om andre mål, blir jeg stemplet som ambisjonsløs og en som tar til takke med lite. Jeg har ingen mål, siden jeg tar en dag av gangen.»

Andreazzoli har tatt ut følgende tropp: Balzaretti, Bradley, Burdisso, Castan, De Rossi, Dodo, Florenzi, Goicoechea, Lamela, Lobont, Lopez, Lucca, Marquinho, Marquinhos, Osvaldo, Perrotta, Piris, Stekelenburg, Tachtsidis, Taddei, Totti.

Miralem Pjanic, Vassilis Torosidis, Alessio Romagnoli og Mattia Destro er med andre ord ikke med, som forventet. Det er ikke ventet store utskiftninger i startoppstillingen, og Daniel Osvaldo starter mest sansynlig på benken igjen.

Vi spår følgende oppstillinger:

Roma (3-4-1-2): Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan; Balzaretti, De Rossi, Perrotta, Marquinho; Florenzi; Totti, Lamela

Parma (3-5-2): Mirante; Benalouane, Paletta, Lucarelli; Rosi (DAJE!), Marchionni, Valdes, Parolo, Gobbi; Biabiany, Amauri.

Avspark er 20.45. ROMA ROMA ROMA!