Romaspillere på landslagsoppdrag

de rossi

De Rossi – da han så ordentlig barsk ut i fjor sommer.


Både Daniele De Rossi og Pablo Daniel Osvaldo var på banen fra start da Italia møtte Brasil til privatlandskamp i Geneve. Italia var kampen sett under ett de beste laget, men Brasil ledet likevel 2-0 til pause. Etter hvilen kom Italia sterkt tilbake etter scoringer av Mario Balotelli og De Rossi. Capitan Futuro var forøvrig Italias bestemann og dominerte spillet fra sin dype midtbanerolle. Han pådro seg dessverre en lårskade ti minutter før slutt etter en kollisjon med Buffon på en dødball, men det skal heldigvis ikke være noe alvorlig. Osvaldo var på sin side mer anonym og ble erstattet av Stephan El Sharaawy etter pause.

Verken De Rossi eller Osvaldo er aktuelle for kveldens kamp mot Malta på grunn av suspensjon. De er begge tilbake på Trigoria med resten av troppen.

Det kan også nevnes at Romaproduktet Alessio Cerci omsider begynner å få ut sitt potensiale etter overgangen til Torino. Kantspilleren fikk sin debut mot Brasil og er ventet å få ytterliggere spilletid mot Malta i kveld.

Maarten Stekelenburg var ubenyttet reserve for Nederland som slo Estland 3-0 fredag. Stek synes å ha mistet førstekeeperplassen til Ajax-keeper Kenneth Vermeer, men uttaler i et intervju gjengitt i nederlandsk presse denne uken at han er forberedt på å kjempe seg tilbake på laget gjennom godt spill for Roma. Nederland spiller nok en VM-kvalifiseringskamp mot Romania i kveld.

Den lengste reisen har Michael Bradley hatt. I et forrykende snøvær i Denver slo USA Costa Rica 1-0 etter scoring av Clint Dempsey. Bradley spilte hele kampen for USA som gjester Azteca til bortemøte mot Mexico i kveld.

Ivan Piris spilte hele kampen for Paraguay som fikk med seg et viktig poeng etter 1-1 borte mot Uruguay fredag. Paraguay skal ut i bortemøte med Equador i kveld før Piris reurnerer til Trigoria.

Både Vasilis Torosidis og Panagiotis Tachtsidis var med til Bosnia hvor Hellas tapte 3-1 mot et svært sterkt hjemmelag. Kun Torosidis var på banen, men det var han til gjengjeld hele kampen. Miralem Pjanic er skadet og var ikke med for Bosnia som er på god vei til å kvalifisere seg til VM i Brasil om et drøyt år.

Det noteres forøvrig et verken Marquinhos, Castan (Brasil), Burdisso, Lamela (Argentina) Balzaretti, Florenzi, Destro (Italia), Lopez (Uruguay) eller Lobont (Romania) er med for sine respektive landslag.

Det har forøvrig vært mye spekulasjoner rundt en eventuell retur for Francesco Totti til gli azzurri. Hørt det før? Vi også, men Cesare Prandelli utelukker ihvertfall ikke Il Capitano til sluttspillet i Brasil 2014 skulle Italia kvalifisere seg. Landslagstreneren er naturlig nok full av lovord om Totti som markerer sitt 20-årsjubileum som Serie A-spiller torsdag.

Den som lever sommeren 2014 får se…