Generalprøve på Renzo Barbera

Stakkars Palermo. Forrige gang Roma møtte Sicilias stolthet skrev jeg følgende, lite nådige dom over de rosasvarte:

«I dag er Lecce-supporteren Miccoli den eneste gjenværende, en av Italias siste bandieri som resolutt nekter å forlate det stagnerte leketøyet til president Maurizio Zamparini. Zamparinis galskap har for lengst gått fra å være et fascinerende sideshow i italiensk fotball til å bli et kjedelig og forutsigbart uromoment som holder det som kunne vært en genuin tungvekter i Serie A tilbake fra å bli noe annet enn en middelhavsfarer med oppsiktsvekkende drakter. I fjor flørtet laget en kort stund med femteplassen før det raknet fullstendig og laget presterte å dumpe elleve plasser før sesongen var over. At Zamparini i høst bare brukte tre kamper på å bestemme seg for at Giuseppe Sannino ikke var rett mann for trenerjobben før han sparket den tidligere Siena-treneren og hentet inn Gian Piero Gasperini overrasket ingen, men resultatene har faktisk vært respektable: 17. plass med én seier og fem uavgjort siden Gasperini tok over roret.»

Vel, hva skal man si? Gamle Galematias Zamparini presterte ikke bare å sende Gasperini på dør i februar, men etterfølger Alberto Malesani varte ikke engang gjennom månedsskiftet før også han fikk fyken. Gasperini pakket snippsekken og tok pliktskyldig første fly tilbake til Palermo når Zamparini ringte og ville gi forholdet et nytt forsøk, et forsøk som varte i intet mindre enn to kamper før presidenten gjorde helomvending og tilbakekalte Giuseppe Sannino (som de spesielt interesserte av dere kanskje husker forsvant ut døra allerede i september).

Det er et lag i fullstendig oppløsning Roma møter i morgen, men årsaken er heller uvisst. Dette Palermo-laget er på papiret mer enn sterkt nok til å med glans unngå å trekkes inn i nedrykksstriden, men statistikken er nådeløs: foruten å ha det nest verste angrepet i Serie A har palermitanerne også et forsvar som lekker som den berømte sila. Fabrizio Miccolis katastrofalt dårlige sesong har selvsagt mye av skylden for dette, og når ingen av de andre rosatrøyene makter å heve seg nevneverdig heller lukter det Serie B lang vei. Peiser vi på med det faktum at klubben står med 15 strake uten seier er det vel nesten bare å konstatere at noe annet enn tre poeng til Roma her vil være en gedigen skuffelse.

For hovedstadslaget mønstrer en mektig tropp i morgen. Marquinhos er stadig ute med skade og det er usikkert om Pjanic er i form til å spille en hel kamp, men i begge tilfeller har Andreazzoli alternativer. At Stekelenburg inntar keeperplassen er det liten tvil om, og foran han ser vi sannsynligvis Piris, Castan, Burdisso og Torosidis, med De Rossi, Pjanic/Bradley, Marquinho og kanskje Tachtsidis (som leverte årsbeste mot Parma). Andreazzoli ser ut til å ha virkelig ha fått sveiset sammen et målfarlig trekløver i form av Florenzi, Lamela og Totti, og disse leder nok ann i morgen ettermiddag. Kanskje får de to utstøtte hestehalene Osvaldo og Balzaretti sjansen til å spille seg inn i varmen igjen, men etter den overbevisende seieren mot Parma er det kanskje like greit å la være å gamble?

Denne kampen er uansett som småplukk å regne sammenlignet med hva den varmer opp til: uavhengig av Lazios resultat mot Catania i morgen vil neste ukes derby være en 6-poenger vi ikke har råd til å tape, og kanskje blir morgendagens største utfordring å ikke la seg distrahere av nettopp det…