Tap på Sicilia

Etter Dane Lundbergs forhåndsomtale kunne en jo ikke annet enn grue glede seg til ettermiddagens kamp mellom Palermo og Roma. I påskeuken har det meste virket rosenrødt i Den evige stad. Da tilsier Romas livssyklus at det går reelt til helvete ved første og beste anledning, altså i ettermiddag.

Roma mønstret følgende mannskap: ((3-4-2-1) Stekelenburg; Piris, Burdisso, Castan; Lamela, De Rossi, Tachtsidis, Marquinho; Florenzi, Perrotta; Totti

Lamela i en slags kant/backrolle, og Perrotta og Tachtidis på bekostning av Pjanic og Osvaldo. Nok om det.

Palermo på sin side mønstret det enda mer glisne (3-5-2): Sorrentino; Munoz, Von Bergen, Aronica; Morganella, Barretto, Donati, Kurtic, Dossena; Ilicic, Miccoli.

Det presumptivt sterkere Romalaget skulle få en glimrende mulighet til å ta ledelsen allerede etter to minutter. Dessverre var ikke skuddet til Florenzi til å kjenne igjen fra før jul.

I det påfølgende angrepet beviste Palermo hvorfor de ligger der de gjør på tabellen. Roma fikk til slutt med nød og neppe klarert kula etter at den hadde ligget besittelsesløs på femmeteren i en tid.

Ingen skal påstå at Fabrizio Miccoli trenger ryggsekk for å løfte ballen, noe han snudde til sin fordel i det sjette spilleminutt da han klistret et frispark i tverrleggeren fra 18 meter. Stekelenburg kunne kun løse tilskuerbillett.

Om Marquinho ble noe mer lysten på å skifte til Palermo til sommeren etter Edgar Barretos behandling etter snaut ti minutter spill vites ikke. Barretto ble i hvert fall førstemann i dommerens bok med et gult kort.

Etter et par episoder med ”Burdisso gjør ting han ikke kan” fikk Kurtic en halvsjanse fra 17 meter etter 16 spilte minutter. Forsøket blåste imidlertid sloveneren betryggende langt over målrammen.

Mindre betryggende var imidlertid Ilicic nedtak og skudd etter 20 minutter. Castan er på det jevne defensivt og gir Palermos andre slovener i startoppstillingen både tid og rom til å sikte inn 1-0.

Like etter er det et hårstrå fra Morganella før det står 2-0, men forsøket fra Kurtic går heldigvis i stolpen. Marquinho viser deretter hvorfor han ved juletider var aktuell for Palermo da han velger å skusle vekk omgangens største sjanse på ingenting.

5 minutter senere velger samme mann å ikke skyte på omgangens nest største mulighet når ballen ruller inn på sølvgullfat på femmeteren.

Vi har altså spilt en halvtime. En halvtime hvor samtlige Romaspillere har prestert langt under pari, men hvor vi likevel har vært det beste laget og skapt flere gode muligheter ut fra ingenting.

Flere gode muligheter skulle det også bli. Totti fikk en gylden sjanse fra 16 meter som han setter 9 av 10 ganger, men i denne førsteomgangen ville det seg ikke. Svak avslutning mer eller mindre rett på Sorrentino.

I stedet brukte Miccoli nok en gang tyngden sin til å komme seg foran Burdisso og gjøre 2-0. Castan var sikkert flink på skolen, men når han resten av førsteomgangen bruker sin brasilianske kløkt til å slå langpasninger mot dette Romaangrepet er standpunktkarakteren i fysikk i fare.

Dette ville ikke Lamela være med på. Egenhendig tok han seg gjennom halve Palermolaget før han dessverre trodde at Totti hadde forvandlet seg til en gjennombruddsspiss.

Det nærmeste undertegnede kom ekstase i denne førsteomgangen var da dommeren blåste av elendigheten. Herregud.

Osvaldo og Pjanic kommer på til andre omgang for Perrotta og Tachtidis (!).

Lamela fyrer av et frispark fra kort hold, men skuddet fra Romas beste spiller i første omgang går like over.

Dybala erstatter målscorer Miccoli etter 51 minutters spill. Det eneste han får utrettet på 40 minutter er et gult kort for flming.

Like etter slenger Pjanic i vei et frispakt som Sorrentino ikke får kontroll på, men chippen inn i Palermofeltet på returen er det ingen Romaspillere som kommer på.

Roma skulle få den neste store sjansen også, men innlegget fra venstre blir klarert i siste liten foran potene til Osvaldo.

Osvaldo setter fart på dette Romaangrepet med sin inntreden og er like ved å få hodet på et innlegg fra høyre. Dernest klipper han på sedvanlig frustrert vis anklene på Munoz og pådrar seg et korrekt gult kort. Forferdelig unødvendig ettersom det betyr at han må stå over derbyet neste mandag.

Roma presser virkelig på nå. Totti slår et finfint frispark som De Rossi setter over fra kloss hold.

Det neste kvarteret skulle bli svært innholdsløst før Totti fikk ballen på 5 meter uten at selv ”Capita’” klarte å få til en real avslutning. Torosidis kommer inn for Piris, som uansett ikke vil kunne spille derbyet neste mandag etter at han pådro seg gult kort tidligere i omgangen.

Florenzi fikk en av de siste mulighetene, men volleyen fra skrå vinkel gikk på feil side av nettveggem. Det som slår en etter hvert i denne kampen er at Sorrentino ikke har gjort mange redningene, til tross for det antallet Romasjanser. Når Osvaldo kommer gjennom like etter må imidlertid den tidligere Chievo-keeperen vise seg frem fra sin beste side for å fiste skuddet utenfor.

Flere stor muligheter blir det ikke og elendigheten ebber ut med 2-0 tap.

Det er ikke det at Roma taper generalprøven før derbyet som er verst, det er måten det skjer på. Alt i alt var Roma det beste av to elendige lag, men udyktighet foran eget og motstanderens mål ble utslagsgivende. Det offensive klarer en nok å rette på ut fra prestasjonene tidligere i sesongen, men det defensive forblir Romas akilleshæl. Dersom prestasjonene mandag om litt over en uke er i nærheten av det vi så i dag spiller det ingen rolle om det offensive sitter. Lazio er mange ganger sterkere enn dette Palermolaget, som til tross for seier i dag kommer til å rykke ned om prestasjonene fortsetter i samme spor.

Lazio vant for ordens skyld sin generalprøve hjemme på Olimpico 2-1 over Catania.

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=MF2dMLF5r2Q[/youtube]

[youtube height=»HEIGHT» width=»WIDTH»]http://www.youtube.com/watch?v=N7ftmbG5uT0[/youtube]