Smånytt før Derby Della Capitale

Da nærmer det seg nok en gang derby i Roma, og feberen er i gang blant italienere, så vel som dansker, svensker og nordmenn, som alle er på plass med solide delegasjoner. På lørdagens trening fikk 200 fans slippe inn på tribunen for å se deler av treningen på banen som bærer navnet til Agostino Di Bartolomei. Baldini, Sabatini, Fenucci og Baldissoni var også alle tilstede.

Federico Balzaretti var den eneste som ikke deltok for fullt, da han trente alternativt med Luca Franceschi.

Piris og Osvaldo satte seg selv ut av kampen med sine gule kort mot Palermo, og dermed begynner vi å ane konturene av Andreazollis første derbyellever. På lørdagens trening drillet Andreazolli de gulrøde i en 3-5-2 formasjon, blant annet inkludert sårt savnede Marquinhos. Mye tyder dermed på at dette laget kan ta banen mandag kveld:

3-5-2: Stekelenburg; Marquinhos, Burdisso, Castan; Torosidis, De Rossi, Pjanic, Bradley, Florenzi; Lamela, Totti.

Dermed kan det se ut som Bradley, som har fått mindre spilletid etter Zemans exit, får sjansen på bekostning av Tachtsidis og en Perrotta som har fått mistenkelig med spilletid etter at Andreazolli tok over roret.

President James Pallotta, som til stadighet får kritikk av romerske radioprogrammer for å være basert i USA, har flydd til den evige stad i anledning derbyet. Til Tele Radio Stereo sier presidenten at Roma er på riktig vei: ”Vil dere høre sannheten må dere snakke med meg. Resten er spekulasjon og misoppfattelser. Vi har investert de pengene vi har lovet å investere, vi har bundet oss til denne klubben, og vi har alle intensjoner om levere det vi har lovet.”

 

Om det rent sportslige sier Pallotta følgende når han blir spurt om hvor store midler som vil bli gitt Walter Sabatini i sommer: ” Jeg tror ikke det er et spørsmål om hvor mye penger vi skal bruke, men å bruke pengene klokt. Franco og Walter har gjort en god jobb, men når du kjøper 14 nye spillere tar ting tid. Vi prøver å skape et Roma som vil være stabile blant topplagene i Italia. Vi ønsker å delta i Champions League hver sesong de neste 20 årene».

Pallotta har også rukket å sette seg ned for en bedre middag etter å ha ankommet Roma. Med seg rundt bordet hadde han Francesco Totti, Italo Zanzi, Baldissoni og fysioterapeut Vito Scala. Totti var i sitt sedvanlig tøysete hjørne da journalister spurte ham om kontraktforlengelse. ”Jeg blir til 2020!” Totti hadde tilsynelatende også spøkt med presidenten, for Pallotta kunne berette at Il Capitano hadde gitt ham tillatelse til å sitte i presidentstolen i to år til. Så satser vi på at Totti er i det samme lekne humøret mandag kveld.

Daje!