Før Derby della Capitale: Forhåndsomtale

Kampen vi alle har ventet på står foran oss. Det er klart for Derby della Capitale. Ulv mot ørn. Vinrødt mot lyseblått. Curva Sud mot Curva Nord. Andreazzoli mot Petkovic. Totti mot …(?).

Denne sesongen har det vært vondt å titte på tabellen med vinrøde-øyne. Lazio har overgått seg selv flere ganger og har overprestert seg selv i alle turneringer. Finale i Coppa Italia (muligens mot Roma), kvartfinale i Europa League samt høy plassering i Serie A fram til i det siste. Med seier i morgen  vil Roma passere Petkovic mannskap på tabellen, og forhåpentligvis vil det forbli sånn når vi skriver siste serierunde i mai.  Aurelio+Andreazzoli+Roma+v+Juventus+FC+Serie+ecnFNcE4PwHx

«Et derby er verdt mer enn tre poeng» uttalte Andreazzoli på dagens pressekonferanse. Selv om det er første gang Andreazzoli er trener i et derby har han vært i Roma lenge nok til å forstå hva det innebærer. Et derby er alltid betydningsfullt, både på og utenfor banen. Det at begge klubbene er oppe og kjemper om Europa-plasser gjør spenningen litt forsterket.

Etter å ha fått laget på riktig spor ble det bråstopp på selveste påskeaften for Roma. Palermo beseiret ulvene i fra hovedstaden 2-0 og tok sin første seier siden november. Teaterfolket sier noe sånt som: «En dårlig generalprøve gir en god premiere». Vi får håpe at de har rett.

Sist uke hadde Roma seks spillere som var et kort unna suspensjon. Uheldigvis gikk Pablo Osvaldo og Ivan Piris i fella og må dermed sone under morgendagens kamp. Andreazzoli har få skadeproblemer og hanskes med ettersom det er kun Balzaretti som ikke er tatt ut til morgendagens tropp. Med Piris ute, vil nok Marquinhos gå rett inn i på laget etter en tid ute med skade. De siste rapportene tilsier en 3-5-2 formasjon med Torosidis og Florenzi på hver sin flanke.

Det er 140. gang et Derby della Capitale blir spilt, Roma har gått seirende ut 48 ganger mens Lazio kun har tatt med seg full pott 37 av kampene. Etter å ha mørbanket lillesøster i byen fem ganger på rad ble det bråstopp for Roma. Lazio tok revansje og står nå bokført med tre strake derby-seire. I disse derbyene har Roma ikke maktet prestasjonen å avslutte kampen med 11 mann og hele 7 røde kort har blitt delt ut på de siste 4.

7 røde kort har det blitt på de 4 siste

7 røde kort har det blitt på de 4 siste

Når det er snakk om morgendagens motstander Lazio har de hatt en litt formsvikt i det siste. Før dem beseiret Catania forrige helg hadde de tre strake tap. Det er første gang i historien at et derby spilles på en mandag og det skyldes Lazio sin ferd i den gjeve Europa League. Torsdagens kvartfinale mot Fenerbache ble av det mislykkede slaget for våre naboer som tapte 2-0 (returkampen spilles til torsdag).

Skadesituasjonen til de blå er det verre med; Sergio Floccari, Cristian Brocchi, Abdoulay Konko, Marius Stankevičius og Andre Dias er alle utilgjengelig, mens spissen Miroslav Klose ser ut til å bli fit nok til å starte. Selv om Lazio har både Fenerbache og Juventus i løpet av de neste syv dagene vil nok ikke trener Petkovic spare på kruttet under derbyet. Angående Klose-situasjonen uttalte treneren på dagens pressekonferanse: “Miroslav Klose trener og gjør det bra. Han er ikke 100 prosent fit, men vi har en dag til på å vurdere situasjonen framfor derbyet»

Roma er oppført som hjemmelag og har vunnet 5 av de siste 6 med det utgangspunktet mot Lazio. Lazio står med fire strake bortetap i ligaen, mens Roma har tatt full pott de tre siste gangene de har hørt «Roma Roma Roma» før kampstart.

 

Forventede lagoppstillinger:

Roma (3-5-2): Stekelenburg; Marquinhos, Burdisso, Castan; Torosidis,  De Rossi, Pjanic, Bradley, Florenzi; Lamela, Totti

Lazio (4-5-1): Marchetti; Gonzalez, Biava, Cana, Radu; Candreva, Onazi, Ledesma, Hernanes, Lulic; Klose

 

Det er bare å krysse fingrene å håpe at Roma tar med seg tre poeng og at gjengen fra RCN får en fantastisk opplevelse på Olimpico i morgen!

Kampstart er mandag 20.45 og kampen vises på CMore Fotball.

FORZA ROMA! LAZIO MERDA! DAJE DAJE DAJE!

Får vi en reprise av den legendariske feiringen til De Rossi?

Får vi en reprise av den legendariske feiringen til De Rossi?