Torino 1-2 Roma

Torino by bydde seg fram fra sin beste side da de hadde dukket opp til fotballkamp og solskinn på samme tid. Spillerne fra hovedstaden som fikk nyte solsteiken på banen var Stekelenburg, Piris, Castan, Burdisso, Balzaretti, Bradley, Pjanic, Perrotta, Dodo, Lamela og Osvaldo.

 

I åpningsminuttene skapte Roma flere halvsjanser og hadde gått tak på Torino. Lamela og Osvaldo kom til flere farligheter foran Torinos mål uten og sette keeper Gillet på noen store prøver.

De korte cornerne har blitt debattert kraftig på sosiale medier den siste tiden, men etter drøyt 20 minutter skulle cornervarianten svare kritikerne. Pjanic sentret til Balzaretti som la et langt innlegg til Osvaldo som headet den tilbake i lengste. Spissen scoret dermed sitt første mål siden januar og sitt 12. for sesongen.

Den tidligere Roma-spilleren Alessio Cerci storspilte for Torino denne ettermiddagen og var nære å utligne for gjestene da han traff treverket på et frispark fra 20 meter. Roma-forsvaret hadde tydeligvis ikke tatt til seg den brennhete foten til Cerci når han fikk legge et upresset innlegg til Bianchi etter halvtimen spilt. Bianchi takket og bukket for innlegget og knuste Burdisso i duellen og kapteinen satte den knallhardt alene mot Stekelenburg. Scoringen var Binachis 9. for sesongen og Torino utlignet til 1-1.

1-1 var også stillingen til pause.

Miralem Pjanic fikk seg en trøkk og måtte forlate banen like etter pause, inn kom il Capitano som for øvrig ikke var kaptein under kampen. (Totti startet på benken trolig for å hvile seg før Coppa-semien mot Inter).

Etter at Totti hadde inntatt banen valgte Cerci nok en gang å vise seg frem. Frisparket fra drøye 20 meter var bortimot perfekt, men en god Nedelender i mål hindret scoring.

Like etter frisparket fikk Lamela ballen av Totti. Den unge argentineren dro seg fint inn i banen og curlet ballen nydelig i hjørnet bak Gillet med venstrefoten. En utrolig vakker scoring fra Romas toppscorer denne sesongen.

Som så mange ganger før greier ikke Roma vinne «uten problemer». Torino kom nærmere og nærmere, og det ble ikke noe bedre da Cerci utfordret Balzaretti til løpsduell. Romas venstreback måtte ty til ulovlige midler for å ikke la seg passere og det røde kortet kom opp fra dommerens lomme etter at han fikk sitt andre gule for dagen.

Innbytter Florenzi var det heteste navnet i sluttminuttene i Torino; Først gjorde han sitt for å overgå Lamelas bom under derbyet, før han seinere holdt på å sette ballen i eget nett/redde på strek. Florenzi klovnerier på slutten ble ikke avgjørende og Roma kunne ta med seg 3 poeng hjem til den evige stad.

Til onsdag venter Inter i Coppa Italias semifinale på Giuseppe Meazza etter at Roma vant første kamp 2-1.

 

PS! Burdisso pådro seg gult kort og er suspendert til helgens kamp mot Pescara. Det samme gjelder for Balzaretti etter at han fikk rødt kort.