Før Inter-Roma: Greier Inter å stille lag?

Det har nesten gått 3 måneder siden Roma beseiret Inter 2-1 i første kamp i Coppa Italias semifinale. I morgen er det returoppgjør på Giuseppe Meazza hvor et skadeskutt Inter skal prøve å ta igjen Romas ledelse.

 

Roma

Helgens seier mot Torino var kjærkomment for Andreazzoli, og gav forhåpentligvis selvtilliten som trengs før den viktige semifinalen. Flere spillere ble hvilt i solskinnet i nord for å være bedre rustet til oppgjøret på Giuseppe Meazza. En av de som skulle bli hvilt var Francesco Totti, men ettersom Miralem Pjanic pådro seg en skade like etter pause måtte il capitano trå til å lede laget til seier. Pjanic sto over gårsdagens og dagens trening og Andreazzoli uttalte på dagens pressekonferanse at det er rimelig liten sannsynlighet for bosnieren blir med til Milano. En annen mann som er usikker er Daniele De Rossi, etter smellen mot Lazio for en drøy uke siden var ikke De Rossi med til Torino. Italieneren trente alternativt både i går og idag, men ting ser lysere ut for De Rossi enn for Pjanic: «De Rossi har syv eller åtte dager hvor han har fått gjort svært lite trening. Situasjonen blir bedre, og vi vil gjerne ha ham til rådighet.»

Får vi se Destro-dansen i morgen?

Får vi se Destro-dansen i morgen?

Coppa Italias toppscorer Mattia Destro har omtrent ikke spilt kamp siden den første kampen mot Inter. Destro fikk dog en drøy halvtime i derbyet, men det er til gjengjeld det han har spilt av fotballkamper de siste 3 månedene. Et lengre skadeavbrekk var grunnen til at italieneren ikke spilte, men ser nå ut til å bli 100% fit. Når det kom spørsmål angående Destro svarte Andrezzoli positvit: «Vi hvilte Destro mot Torino slik at vi kunne gi ham tre-fire dager til å trene og forberede seg. Dette vil være en Destro-kamp for mange grunner, blant annet hans retur fra skade, hans fortid med Inter og viktigheten av kampen. «

Marquinhos pådro seg en skade i starten av mars, men var tilbake i kampene mot Parma og Lazio. Midtstopperen ble hvil under kampen mot Torino og uttalte idag til noen journalister at kneet fortsatt gjorde vondt og at han ikke viste om han ville bli klar til kampen mot Inter.

Med Marquinhos usikker er det dårlig nytt at tidligere Inter-spiller Nicolas Burdisso er ute med karantene etter å ha pådratt seg 2 gule kort i løpet av turneringen.

Inter

Inter er horribel form for tiden og har tapt 5 av de 7 siste kampene i ligaen. Det begynner så smått å brenne under Stramaccionis føtter etter at de måtte reise tomhendte hjem fra Sardinia og 2-0 i bagasjen mot Cagliari. Bedre var det ikke at Gargano og Nagatomo ble skadet under oppgjøret og er dermed i likhet med mange andre utilgjengelig foran kampen mot Roma.

Andrea+Stramaccioni+FC+Internazionale+Milano+4bWkNeyRWDVl

Det er nok å tenke på for Stramaccioni om dagen

Listen over utilgjengelige spillere bare vokser og vokser for Stramaccioni, etter helgens to skader er hele 13 utespillere skadet(!) og resverekeeper Castellazzi skadet,i tillegg er to spillere suspenderte

En kan anta Inter ikke kommer til å stille med dette laget i morgen:

Utilgjengelig-Inter (4-3-3): Castellazzi; Nagatomo, Chivu, Ranocchia, Pereira; Guarin, Stankovic, Gargano Palacio, Cassano, Milito

Benken: Mudingayi, Obi, Juan Jesus, Alvarez, Mbaye

 

(Med over et lag utilgjengelig er det flere Inter-fans som har fremmed forslaget om å spille 7er-fotball på Meazza i morgen.)

Når sant skal sies er det flere i den nevnte lagoppstillingen som er «usikre» og kan bli å finne på banen i morgen. Inter har ikke offentliggjort noen tropp på dette tidspunktet grunnet de store usikkerhetene. Ryktene skal ha det til at flere Primavera-spillere blir tatt opp for å fylle benken.

 

Statistikk

Roma har ikke tapt på de siste 6 kampene mot Inter (3-3-0). Høstens oppgjør i Milano endte i en overbevisende 3-1 seier etter at Osvaldo, Florenzi og Marquinho satte ballen i nettet.

Inter har ikke vunnet hjemme mot Roma siden Simone Loria scoret i 5-3 tapet i 2011.

Roma har slått Atalanta og Fiorentina på vei til semifinalen, mens Inter har slått ut Hellas Verona og Bologna (e.e.o).

De to siste gangene lagene har møttes i Coppa Italia har Inter gått seirende ut (1-0 i finalen 09-10, 2-1 sammenlagt i semifinalen året etter)

Blir det lekende lett på Giuseppe Meazza denne gangen også?

Blir det lekende lett på Giuseppe Meazza denne gangen også?

 

Ettersom det er mange usikre spillere på begge lag er de forventede lagoppstillingene naturligvis også usikre:

Inter (4-3-2-1): Handanovic; Zanetti, Ranocchia, Samuel, Juan Jesus; Kovacic, Cambiasso, Kuzmanovic; Schelotto, Alvarez; Rocchi.

Roma (4-3-1-2): Stekelenburg; Torosidis, Marquinhos, Castan, Marquinho; Perrotta, Bradley, Florenzi; Lamela; Totti, Destro.

 

Vinneren av oppgjøret får æren av å mørbanke Lazio i finalen den 26. mai på Olimpico

 

Kampstart er onsdag 2045 og kampen vises dessverre ikke på noen norske TV-kanaler.