Roma klare for Coppa Italia-finale 26. mai!

Roma kom til Milano med en 2-1 ledelse fra det første oppgjøret, og ble nok regnet som favoritter i forkant av kveldens returoppgjør. Inter har tapt 5 av de siste 7 kampene i Serie A, og Stramaccioni hadde en sterkt redusert tropp. Roma på sin side manglet Pjanic og Osvaldo.

 

Slik stilte lagene fra start:

 

Inter: Handanovic – Ranocchia (Belloni 86), Samuel, Juan Jesus – Jonathan, Kovacic, Kuzmanovic (Forte 73), Schelotto (Benassi 64) – Alvarez, Rocchi

Roma: Stekelenburg – Torosidis, Marquinhos, Castan, Marquinho – De Rossi, Bradley, Florenzi (Balzaretti 46) – Lamela (Taddei 76), Totti, Destro (Dodo 70)

 

Det var Roma som skulle skape kampens første sjanse. Etter flott spill på venstrekanten, spilte Florenzi ballen inn foran målet til Handanovic. Dessverre var Marquinho for passiv, og fikk ikke satt støvelen på ballen det nødvendige sekundet før Handanovic. Der burde du scoret, Marquinho! Minuttet senere stiller Il Capitano seg opp på vel 30 meter, men frisparket går rett på keeper. Kampens åpning var generelt preget av mye unødvendige balltap og feilpasninger fra begge lag. Som ventet var det ikke akkurat en fest av en kamp, og sjansene uteble for det meste. Vel kvarteret ut i kampen har Inter noen halvsjanser, men ingenting som fikk Stekelenburg til å skjelve i keepershortsen.

 

Så, idet vi nærmer oss halvspilt førsteomgang tar Inter ledelsen. Jonathan, den meget kritiserte Inter-spilleren, spiller først vegg med Alvarez, før han spiller ballen inn i feltet til en møtende Rocchi. Den tidligere lazio-spilleren returnerer ballen halvveis med hælen til Jonathan som har fortsatt løpet sitt, og brasilianeren setter ballen nede i Stekelenburg sitt høyre hjørne. En flott scoring, men man kan allikevel stille store spørsmålstegn ved Romas forsvar.

 

Minutter senere kunne Rocchi doblet ledelsen. En ball blir spilt inn i feltet, og Rocchi klarer nesten å forlenge innlegget ved hjelp av et volleyforsøk. Heldigvis for Roma treffer han ikke ordentlig på ballen. Inter har på dette tidspunktet full kontroll på kampen, og Roma er pinlig tafatte. Det er lite som tilsier at Roma spiller for en Coppa Italia-finale mot lazio.

 

I det 32. minuttet dukker supertalentet Marquinhos opp på vel 25 meter, og overrasker de fleste når han druser til fra langt hold. Skuddet går via en forsvarsspiller og ut til hjørnespark. Roma får holde litt mer på ballen nå, og skaffer seg et par cornere. Destro er nære utligning på et av dem, men Handanovic er strålende ute og blokkerer forsøket til Destro fra vel 5 meter. Florenzi får omgangens siste store sjanse, men alene med keeper etter flott kombinasjonsspill klarer han på utrolig vis å unngå å utligne for Roma… Det står 1-0 til Inter til pause, og dermed er Inter foreløpig videre på bortemål med 2-2 sammenlagt.

 

Andre omgang skulle Roma vise seg fra en helt annen side. Bare minutter er gått når Totti forsøker seg med et skudd som går like utenfor. Romas januar-signering Torosidis er nære på når han blir spilt fri på høyrekanten av Lamela, men dessverre blir skuddet blokkert av Samuel. Så skulle snuoperasjonen starte…

55 minutter er spilt idet Erik Lamela kommer på et av sine velkjente løp med ballen i midten av banen. Destro ligger og lurer på offside-fellen, og får en perfekt ball servert gjennom forsvaret til Inter fra den argentinske storscoreren (14 mål i Serie A i år). Destro kommer alene med Handanovic, og chipper ballen elegant over den utrusende målvakten med utsiden av høyrefoten. Det står 1-1, og Roma er igjen i førersetet. Hovedstadsklubben er langt bedre nå, og tar kontroll over kampen. Rocchi blir forsøkt spilt igjennom, men Castan setter inn en nydelig takling og avverger en farlig sjanse.

Etter 66 minutter tar Roma ledelsen. Roma serverer angrepsspill av ypperste klasse. De Rossi holder på ballen på 30 meter og venter på Balzaretti som kommer stormende nedover venstrekanten. Ballen gjennom er perfekt, og Balzaretti slår en hard ball inn til Destro som står helt alene på 6 meter. 2-1, og den tidligere Inter-spilleren har snudd kampen alene for Roma. Strålende angrep av Roma, forferdelig forsvarsspill av Inter. Destro blir erstattet av Dodo minuttet etter, og kan si seg vel fornøyd med dagens innsats.

Roma hadde full kontroll nå, og Inter virket kjørt. Torosidis fant ut at han skulle leke Totti, og med kvarteret igjen å spille holder han unna tre Inter-spillere og lobber ballen nydelig over Handanovic fra vel 16 meter. Nydelig scoring fra grekeren, som hadde en god kamp på høyrebacken. Andreazzoli benytter muligheten til å hvile Lamela resten av kampen, og setter innpå Rodrigo Taddei. Inter reduserer til 3-2 ved Alvarez, etter at han vender inn fra høyrekanten og setter et skudd nede i Stekelenburgs venstre hjørne. Den hollandske målvakten har balansen på feil fot, og blir stående som en påle og se ballen gå inn. Inter trengte dog fremdeles tre mål for å slå ut Roma, og nervene var ikke akkurat tynnslitte hos undertegnede. For en gangs skyld.

Totti kunne pyntet ytterligere på resultatet når Dodo spiller ballen gjennom til han på nok en Roma-kontring. Dessverre for Roma går skuddet til Totti utenfor. Dodo kastet også bort to muligheter til selv å score Romas fjerde for kampen, men det ene skuddet ble blokkert mens han i det andre tilfellet fikk en dårlig førstetouch på ballen.

 

Kampen ebber ut til 3-2 seier for Roma, og dermed 5-3 seier sammenlagt. Roma er i finalen i Coppa Italia, og møter dermed lazio i finalen i Roma den 26. mai. Forza Roma!