Roma jakter luke

Lazio tapte mot Udinese, og dermed kan Roma skaffe seg en luke i kampen om Europa League-spill. Men først må Roma slå Pescara søndag kl 15:00.

Kampen om Europa League

Avstanden var så mye som 10 poeng på et tidspunkt, men etter en sensasjonelt svak vårsesong er Roma og Lazio nå à poeng. Roma har også en kamp til gode. Foruten den opplagte verdien av å havne foran Lazio på tabellen, handler dette som kjent også om spill i Europa League neste sesong. Det er lagene på fjerde- og femteplass som får plass i Europa League, og før denne runden ligger Roma på femteplass med like mange poeng som Lazio, og ett poeng mer enn Inter.

Det er med andre ord viktig å slå Pescara i morgen.

De to lagene

Forhåpentligvis blir det heller ikke allverdens til utfordring. Serie A har vist seg å være uoverkommelig for Pescara, som mistet en del nøkkelspillere fra forrige sesong, og nå er mer eller mindre klar for en retur til Serie B. Litt av skylden må også Roma ta, da de lokket Zdenek Zeman til hovedstaden forrige sommer. Pescara står nå med 13 strake kamper uten seier, hvor hele 12 av disse er tapt. Inn mot denne kampen har delfinene også en rekke fravær, som Quintero, Krøldrup, Zauri, Bocchetti, D’Agostino og Sculli. Dermed blir det også et middels sterkt Serie B-lag som mønstres på Olimpico i morgen.

Roma kommer direkte fra en overbevisende andreomgang mot Inter, med en seier som sikret Roma en cupfinale mot overnevnte byrival. Mens Pescara har en og annen nøkkelspiller ute, er situasjonen langt bedre i Roma. Det største problemet ligger på venstre back/vingback hvor både Balzaretti og Marquinho må stå over. Muligens kan det bli et etterlengtet (?) gjensyn med Rodrigo Taddei. Likevel spørs det om ikke Andreazzoli trekker Lamela ned til en kantposisjon i 352.

Ellers er også Burdisso suspendert, noe som antakeligvis ikke har store konsekvenser dersom Andreazzoli velger å mønstre et firemannsforsvar. Dersom han går for tre bak har man også Ivan Piris, som har bekledd denne posisjonen tidligere i år.

Antatte lagoppstillinger:

Roma 352: Stekelenburg; Piris, Castan, Marquinhos; Torosidis, Pjanic, De Rossi, Bradley, Lamela, Totti, Osvaldo/Destro.

Pescara 4231: Pelizzoli; Balzano, Cosic, Capuano, Modesto; Rizzo, Togni; Caprari, Cascione, Celik; Sforzini.

Kampen i kampen:

Gianluca Caprari returnerer til Stadio Olimpico for første gang etter han ble lånt ut til Pescara vinteren 2012. Kantangriperen virket frisk forrige helg mot Siena, og kunne med litt hell også notert seg på scoringslisten. Skal her få bryne seg på Leandro Castan og Marquinhos, men det spesielt interessante blir å se hvordan han kan prege kampen sammenlignet med Erik Lamela.

Når og hvor?

Kampen sendes dessverre ikke på noen av CMore sine kanaler, men den kan sees på csports.no. Sendestart 14:55.

DAJE ROMA!