Roma på trenerjakt

Vi beklager dårlige elendige oppdateringer her på asroma.no den siste uken. Dette har hatt sammenheng med at alle våre skribenter har vært bortreist/opptatt med andre ting. Nå er vi imidlertid tilbake og stiller sterkere for resten av sesongen!

Det begynner å bli en god stund siden det var rolig og harmonisk rundt AS Roma. Etter oppsving i cupen og semifinalen mot Inter, klarte Roma igjen å gå på trynet. Denne gang var det bortimot nedrykksklare Pescara som stjal poeng fra Roma, og det var slett ikke ufortjent. Konsekvensene av dette er at Aurelio Andreazzolis aksje igjen falt, og at han stadig ser mindre aktuell ut som en permanent løsning.

Uken har også vært preget av Zeman, som ga et aldri så lite stikk til sin tidligere arbeidsgiver i et intervju med Corriere dello Sport. Det var ingen rene angrep på klubben, men en rød tråd om manglende støtte fra klubbens ledelse i løpet av hans periode som Roma-trener. Roma kan nå, ifølge Il Tempo, ta Zeman til domstolen for å unngå å betale lønnen som de ble enige om da bohemen ble sparket. Begrunnelsen er at klubben oppfatter Zemans uttalelser som støtende mot AS Roma.

Da har vi vært innom forrige trener og midlertidig trener. Det store spørsmålet gjenstår: hvem blir Romas neste trener?

Det er i grove trekk tre navn som går igjen hos italiensk media. Det ene er Massimiliano Allegri (Milan), som i lengre tid har vært ansett som favoritt til å overta jobben. Dette er imidlertid avhengig av hva Milan velger å gjøre til sommeren, da Allegri har kontrakt til 2014.

Navn nummer to er Walter Mazzarri. I motsetning til Allegri er han på utgående kontrakt, og kan dermed komme til Roma vederlagsfritt ved sesongslutt. Roma har ifølge Sky allerede møtt Mazzarris agent, men det spørs om Mazzarri vil passe til Romas profil; mannen med duplo-frisyren blir stadig utvist og kan være litt voldsom.

Det tredje navnet er Stefano Pioli, som ble intervjuet for to år siden da Luis Enrique til slutt ble valgt. Siden det har han hatt et kortvarig opphold på Sicilia og dernest skrudd sammen et rimelig sterkt Bologna-lag. Han fornyet kontrakten tidligere i vår, og det spørs dermed om Roma klarer å få fristilt Pioli. I dagens La Repubblica kan man lese at Roma vurderer å forslå en byttehandel som inkluderer Curci pluss en av Tachtsidis, Torosidis og Nico Lopez.

På overgangsmarkedet begynner det allerede å råde et totalt kaos. Stekelenburg kommer etter alle solemerker til å forlate Roma til sommeren. Santos-keeper Rafael virker som en sannsynlig erstatter. Videre sier Palermo-eier Zamparini at han har vært i kontakt med Sabatini angående et par spillere. Dette kan trolig dreie seg om Ilicic, selv om Zamparini ikke er villig til å innrømme det.

Tuttomercatoweb skriver at Roma jobber med å kjøpe tilbake halvparten av Gianluca Caprari (som ironisk nok scoret 0-1-målet i helgen). Corriere dello Sport vil ha det til at Roma prøver seg på Lyons Lovren, men at det foreløpig er et stykke mellom tilbud og etterspørsel.

Og til sist: AS Roma er fortsatt en fotballklubb. Søndag kl 15:00 kommer Siena på besøk, og da gjelder det å bevise at det fortsatt bor noe i dette mannskapet.