Før kampen: Nedrykkstruende Siena på besøk

Alt har ikke gått på skinner denne sesongen for Roma og etter det skuffende 1-1 resultatet hjemme mot Pescara sist falt Andreazzolis mannskap ned til 6. plass på tabellen. Morgendagens motstander Siena startet sesongen med -6 poeng og kjemper en febrilsk kamp for å unngå nedrykk til Serie B. Før den 34. serierunden sparkes i gang ligger Siena på 17.plass med kun ett poeng ned til Palermo og Genoa som er under streken.

 

Det kunne virke som tanken på Coppa-finalen mot Lazio sto litt mye i hodene på folk da Pescara tok turen til Olimpico. Ett poeng mot jumbo-plasserte Pescara var langt i fra godt nok og Roma må nå reise kjerringa hjemme mot Siena.

Det er flere usikkerhetsmomenter når det kommer til lagoppstillingen. Stekelenburg tar helt sikkert plass mellom stengene(Oppdatert! Stekelenburg skadet seg på lørdagens trening og Lobont vil ta plass mellom stengene). Balzaretti og Piris får nok plass på hver sin back, mens i midtforsvaret er det usikkerhet om Marquinhos blir klar i tide. Hvis Marquinhos ikke blir klar blir midtstopperparet dannet at Castan og Burdisso som er tilbake etter en kamps karantene.

På midten er hele troppen skadefri og det kan virke som at De Rossi, Pjanic og Bradley starter, med Florenzi som en outsider. På topp er Destro ute med karantene etter å ha pådratt sitt 4. gule kort for sesongen under kampen mot Pescara. Mattia Destro får dermed ikke muligheten til å score nok en gang  mot klubben han forlot før årets sesong. Dermed blir det Lamela, Osvaldo og Totti som skal stå for målene under morgendagens kamp.

Giuseppe Iachini har tatt over Siena etter at Serse Cosmi fikk sparken i desember. Iachini har ledet laget over nedrykksstreken og har kun ett tap på de siste 6 kampene. Tapet kom forrige helg hjemme mot Chievo og var en ripe i lakken for et fremadstormende Siena. 

Det er ventet at Iachini ikke gjør noen endringer på laget som tapte mot Chievo. Laget som stilte forrige helg gikk ut i en 3-4-2-1 formasjon med Pegolo i mål. Terzi, Paci og Felipe danner nok tre-manns-forsvaret med Angelo, Vergassola, Della Rocca og Rubin på midten. På topp tar Rosina og Agra plass bak spissen Emeghara.

Når lagene møttes i høst snudde Zeman og co kampen etter at Luis Neto ga vertene ledelsen. Med to mål av Mattia Destro og en av Simone Perrotta endte resultatet 3-1 til Romas fordel på Stadio Artemio Franchi. Forrige sesong endte det 1-1 på Olimpico etter at Pablo Osvaldo åpnet målkontoen i Roma-trøya, og en må dra tilbake til 2005 for å finne sist gang Siena tok med seg alle poengene fra den evige stad mot Roma.

Carmine Russo er morgendagens dommer og Roma har vunnet de siste 5 kampene med han på banen. Denne sesongen har Russo dømt Roma to ganger; Coppa-kampen mot Atalanta (3-0) og hjemmekampen mot Parma (2-0)

Kampstart er søndag kl. 15.00 på Olimpico. Kampen vises dessverre ikke på noen av CMores plattformer.