Roma feide over Siena

En aldeles strålende ettermiddag var det i Roma da gladiatorene tok i mot Siena fra Toscana. Småpene 41. 949 hadde funnet veien til Olimpico, og hjemmelagets supportere skulle ikke angre på at de tok turen da Roma vartet opp med propagandafotball i første omgang.

Siena, i motsetning til Pescara som Roma rotet bort poeng mot på Olimpico forrige helg, hadde alt å spille for all den tid de lå på 17. plass med ett poengs klaring til 18. plassen som gir Serie B.

Men Roma skulle ettertrykkelig guide Siena ett hakk nærmere en gråere tilværelse neste sesong, og allerede etter tretten minutter måtte Pegolo plukke første ball ut av nettet. Og det var argentinsk tango som åpnet ballet. Erik Lamela trer Osvaldo nydelig gjennom. Pegolo kommer som en røyskatt mot den langhårede spissen, men en følsom chip sender ballen i nettet. 1-0 til Roma!

Men akk! for en Spalletti-esque aften det ble. Kun to minutter senere varter Totti opp med en chippasning i retning Erik Lamela. Den blodheite (mening: han er i form) argentineren lar seg ikke be to ganger når ballen fra Il Capitano kommer seilende over hodet hans. Hel volley bang! nede i hjørnet. 2-0!

Siena fikk samlet seg noe, og var til og med frempå med et skuddforsøk. Emeghara fyrte fra distanse etter å ha skjært inn fra kanten, men den særdeles sympatiske rumeneren Bogdan Lobont aka ”The Cat” er fint med og får gitt til corner.

Men det skulle bare gå ett minutt før Roma igjen skulle markere hvem sin kamp dette var. Osvaldo har lekestue i boksen og fyrer av fra skrått hold. Ballen smeller i stolpen.

De Rossi må forlate banen etter drøye halvtimen med sin trøblete ankel, og blir erstattet av Pjanic som kun bruker drøye fem minutter på å pådra seg gult kort.

Det er fem minutter igjen til pause når Florenzi jakter en Siena-forsvarer som tilsynelatende har kontroll på ballen ved egen dødlinje. Men en for dagen særdeles god Florenzi vinner ballen, spiller den 45 grader ut mot Osvaldo som bruker venstre til å hamre inn sin andre scoring for dagen. 3-0! Mesteparten av æren går til Florenzi. Dermed kunne Carmine Russo, som ut av det blå har blitt en ålreit dommer, sende lagene i garderoben med en solid og velfortjent ledelse til hjemmelaget.

Det blir noe mer bedagelig i første halvdel av andre omgang. Bortelaget er fremme med en avslutning etter 62 minutter, men igjen er Romas spiller nummer 1 godt med på notene.

Så skulle Roma slå til igjen. Totti får ballen på tjue meter, vender opp så halve Siena må spise gress før han fyrer av gårde et skudd. Pegolo er nede og redder, men Osvaldo er fremme på returen og besegler sitt hattrick. Det første i Roma siden Mirko Vucinic gjorde det samme mot Udinese i mars 2010. Mirko og Pablo som jo er mye av det samme.

Lamela forlater gresset etter 68 minutter og gjør vei for Simone Perrotta som kommer inn til sin 400 Serie A-kamp. Gratulerer!

Roma styrer kampen, men begge lag har innsett hvilken vei dette går og det begynner å minne om en parademarsj for giallorossi. Lopez kommer inn for Totti etter 75, mens vi også får hilse på vår egen Valerio Verre etter 82 minutter. Perrotta får kampens siste sjanse i det han moser en volley over målet til Pegolo. Russo blåser til slutt for fulltid og Roma vinner med solide 4-0. Tenk om vi hadde slått Pescara…

Flere må dras frem i dag. Hyggelig gjensyn med sympatiske Lobont. Backrekka har minimalt å gjøre, Torosidis meget villig offensivt. Det var også Balzaretti, men det ble det jo fint lite ut av. Michael Bradley leverer en av sine absolutt beste kamper for Roma. Det er små marginer som avgjør om Florenzi gjør gode kamper, men i dag var han virkelig i flyten. Løpene satt, pasningene satt, og heldigvis slapp han unna målsjanser. Totti var Totti. Osvaldo med sitt hattrick gjør jo selvsagt en aldeles strålende match, som han jo kan finne på å gjøre i blant. Så spørs det hvem som var mest fornøyd med det, Osvaldo selv eller Walter Sabatini som så markedsverdien stige.

Det var skikkelig artig å være Roma-supporter i dag. Med kjempeflaks og overkjøring av Fiorentina, Milan og Napoli så skal du ikke bort fra at det blir Champions League neste sesong. Der det er poeng å hente, er det håp!

Grazie Roma!