Mercato: Rafael og Wallace muligens på vei inn

Det er regntungt og kjølig i Norge, men sommeren har begynt å komme i Roma. Med andre ord begynner det også å svirre en del rykter om hvordan sommeren kommer til å se ut. Etter to sommervinduer med store utskiftninger, ventes det nå betydelig mindre sirkulasjon til sommeren. Det betyr imidlertid ikke at det ser ut til å bli stille og rolig…

Keeper

Maarten Stekelenburg ser ut til å være ferdig i Roma. I januar var han nær en overgang til Fulham og var faktisk på flyplassen da Roma bestemte seg for å trekke avtalen. Årsaken var at de ikke klarte å finne en erstatter på såpass kort varsel. Denne sommeren ser det derimot ut til å gå mot en endelig avslutning på oppholdet i Roma. Ifølge flere kilder er interessen fra Fulham fortsatt glohet, og en overgang verdt €4m synes å være sannsynlig.

Erstatteren kan se ut til å bli brasilianske Rafael Cabral, som til daglig vokter stengene til Neymars Santos. 1990-modellen har allerede debutert for Brasil, og skulle være med til OL-troppen i 2012. Grunnet skade måtte han imidlertid gi fra seg plassen. Det har i lengre tid vært spekulert i at en ferdigforhandlet overgang, men særlig mer konkret har det ikke blitt. Her ventes det nyheter når som helst.

Forsvar

Nicolas Burdissos opphold i Roma går nå mot slutten. Kontrakten utløper til sommeren og grunnet høy lønn, svake prestasjoner og et ønske om å dra hjem, peker alt i retning av at et langt og fint forhold nå tar slutt. Per nå eksisterer det få nyheter om mulige erstattere, men Davide Astori og Angelo Ogbonna er som alltid inkludert når det snakkes om stopperjakt i Roma. Videre meldes det stadig oftere at Ivan Piris forlater Roma til sommeren. Paraguayaneren er på lån og opsjonen på €4m er litt for høy til at Roma vil gjøre overgangen permanent.

I stedet har det i likhet med Rafael blitt snakket om en nær fullført overgang for høyrebacken Wallace. Stortalentet født i 1994 har allerede signert for Chelsea, en overgang som blir gjennomført i juli, men ifølge Sky vil han komme til Roma på lån i første omgang. Usikkerheten består nå i uenigheter om opsjon: Roma vil ha muligheten til å gjøre overgangen permanent. Ellers har det blitt hevdet at Marquinhos krever en lønnsøkning til €3m for å fornye kontrakten sin. AS Roma har i dag dementert at det pågår forhandlinger med brasilianeren, og skriver videre at han aldri har satt frem krav av noe form. Kontrakten utløper i 2017.

Midtbane

Av alle lagdelene er det kanskje midtbanen som kommer til å bli fornyet minst, men det kommer naturligvis an på en helt sentral brikke i mannskapet. Den evigvarende diskusjonen rundt Daniele De Rossi ser foreløpig ikke ut til å munne ut i en overgang, men det snakkes samtidig om interesse for Radja Nainggolan. Ifølge Sky skal Roma holde midtbanemaskinen under oppsikt, og dersom De Rossi forsvinner kan en del av midlene bli investert i Nainggolan. Utover dette ventes det at Simone Perrotta forsvinner, ettersom kontrakten hans utløper. Rodrigo Taddei (hvilken lagdel tilhører han egentlig?) kommer også til å forlate Roma ved sesongslutt.

Angrep

Etter to år ser det ut til å gå mot veis ende for Pablo Osvaldo. Italo-argentineren dunket inn hat-trick i helgen, men ble likevel pepet ut etter en lang rekke med skuffelser og litt tvilsom adferd. Interessentene synes å være mange, blant annet Napoli, Fiorentina, Juventus og Tottenham. Corriere dello Sport mener at Roma vil forsøke å hente Stevan Jovetic dersom Osvaldo selges, men lønnskravet kombinert med at Roma ikke spiller Champions League neste sesong, gjør dette til en komplett utenkelig overgang. Foreløpig er det få indikasjoner på hvem erstatteren eventuelt kan bli.