Tre di tre contro la Viola!

Isolert sett var dette et oppgjør der poengdeling hadde vært mer enn akseptabelt, men kun seier var godt nok. Roma stilte til start uten Marcos, og det var mange som ikke var spesielt optimistiske før avspark i Firenze. Oppgjøret mellom Romas forrige og nåværende midlertidige trener var først og fremst kampen om en plass i det nest gjeveste selskapet i Europa, men like viktig var det å skape en liten luke til lagene bak.

Som vanlig entret lagene til sirkusmusikk på Artemio Franchi, hvor det var flere tidligere bekjente kledd i den gyselige lilla drakten. The Roman Rejects stilte med en skadefri tropp, der eneste fraværende var Savic som sonet karantere. Bogdan Lobont hadde tatt på seg keeperhanskene i Stekelenburgs fravær.

Første omgang er artig og fartsfylt, men det er liten tvil om at det er Fiorentina som er det førende laget. Allerede etter 20 sekunder setter Pizarro en grisetakling på De Rossi, vel vitende om at det ikke er mye som skal til for å få Daniele på overtenningsnivå. Dette gjenspeiles når Daniele takler Aquilani bakfra etter 20 minutter, uten at han har ballen. (DAJE!). Ingen av lagene har noen enorme målsjanser bortsett fra Jovetics stolpeskudd, og omgangen ebber ut i 0-0. Bogdan Lobont får tilsyn flere ganger etter et stygt sammenstøt med Gonzalo Rodriguez. Det viser seg etter kampen at katten har brukket nesen, men han velger å fullføre omgangen med smertene, og leverer på tross av det flere gode redninger.

Etter hvilen er det duket for keeperbytte for gjestene, og Goicoechea gjør sin første opptreden siden Cagliari-kampen. Omgangen er ikke mye å skrive om sett med røde øyne, da Roma til tider blir rundtspilt. Om vi ser kampen fra 4/5-2013 eller 7/2-2010 er ikke godt å si. Et hvitkledd Roma spiller årets kjedeligste omgang, og blir reddet på slutten. Etter at en anonym Lamela forlater banen til fordel for Pjanic blir ingenting bedre. Roma er totalt catenaccio. Det hele er en lang nervøs forestilling der hvilepulsen er 200 hver gang Cuadrado eller Ljajic har ballen. Andreazzoli ser hva som skjer og setter inn Marcos for Florenzi for å gjøre arbeidsforholdene bedre i de bakre rekker. David Pizarro skyter i stolpen når klokken nærmer seg 90′. Da skjer det. Roma kontrer, og forsøket ender i en corner. Fiorentina leder forøvrig cornerstatistikken 12-2, men det hjelper så fint lite når man ikke omsetter sjansene sine. Corneren taes, og DANIEL PABLO OSVALDO stanger inn 0-1 og seieren er et faktum. Roma tar Fiorentina 3 av 3 ganger denne sesongen, og får den nødvendige vinden i seilene før de 4 siste kampene. DAJE ROMA!

1932623_full-lnd