3 runder igjen…

 

Det gjenstår 3 runder igjen av årets serie. Roma ligger på 5. plass med 7 poeng opp til den gjeve tredje plassen, mens 7 poeng bakover lusker Catania på sin 9.plass. Her er en oversikt over sesonginnspurten til Romas konkurrenter:

 

For å ha det på det rene først:

3. Plass – Playoff Champions League

4. Plass – Playoff Europa League

5. Plass- Kvalifisering Europa League, 3.runde

(Coppa Italia: Gruppespill Europa League)

 

3. Milan               65p                        Pescara (B), Roma (H), Siena (B)

Form siste 5: V-V-T-U-U

Balotelli sendte Milan et steg nærmere Champions League idag med sin scoring under seieren mot Torino. Milan skaffet seg dermed en luke på 4 poeng foran de tre siste kampene. For at Roma skal passere Milan, må enkelt og greit ikke Milan vinne noe mer. Roma kan maksimalt få 67 poeng og en seier for Milan vil være nok til å knuse Champions League drømmen for oss. Roma må sette sin lit til allerede Serie B-klare Pescara og Siena, samt å gjøre jobben selv på San Siro neste helg.

4. Fiorentina      61p                        Siena (B), Palermo (H), Pescara (B) 

Form: T-V-V-V-U

Fiorentina fikk seg en ripe i Champions League-lakken når Osvaldo stanget inn vinnermålet på overtid i går. Roma krøyp dermed opp til kun 3 poeng bak viola, og Montellas menn må dermed begynne også å kikke seg litt bak skulderen for å unngå å bli tatt igjen av Roma. Med 3 nedrykkskandidater igjen har Fiorentina det letteste kampprogrammet av alle som jakter Europa. En skal like vel ikke kimse av lag som kjemper om å overleve på slutten av sesongen. Fiorentina må ta 7 poeng for å holde Roma på avstand, ved poenglikhet går Roma foran på innbyrdes.

5. Roma               58p                        Chievo (H), Milan (B), Napoli (H)

Form: V-V-U-V-U

Chievo gjester Olimpico på tirsdag og det burde bli 3 poeng om en har tenkt til å holde bynabo Lazio og Udinese under seg på tabellen. Kampen på San Siro blir ikke lett, men Roma har allerede vunnet to ganger på San Siro denne sesongen (Inter som hjemmelag). Sesongen avsluttes hjemme på Olimpico når Napoli tar turen for å få utdelt sølvet (som dem mest sannsynlig får).

 

6. Udinese          57p                        Palermo(B), Atalanta (H), Inter (B)

Form: V-V-V-V-V

Etter å ha spist Sampdoria til søndagslunsj har Udinese nå 5 strake seire og ligger kun poenget bak Roma. Etter å ha røket ut av Champions League playoffen to år på rad, skal mye gå rett vei for at Di Natale og co skal få en tredje mulighet til å kvalifisere seg til Europas gjeveste turnering. Palermo borte er ingen enkel oppgave (les: Roma) for Udinese, samt Inter i siste serierunde kan bli en høydare. Roma må ta like mange poeng som Udinese i de tre siste for å holde unna grunnet at Udinese ligger foran på innbyrdes.

 

7. Lazio                 55p                        Inter (B), Sampdoria (H), Cagliari (B)

Form: V-U-T-T-U

Bynabo og Coppa-finalist Lazio har til alles glede slitt litt i det siste, men det ble likevel brakseier over Bologna på Olimpico i dag. Lazio gav seg ikke før det sto 6-0 og Klose hadde satt 5 baller i nettet. Etter å ligget foran Roma med 10 poeng tidligere i vinter er Lazio nå  3 poeng bak Roma. Kampen mot vennskapsklubben Inter blir viktig, før to middelhavsfarere skal lage trøbbel for de lyseblå. Ved poenglikhet går Lazio forbi på innbyrdes, så Lazio må dermed ta 3 poeng mer enn Roma for å klatre forbi. PS! Skulle Lazio få EL-spill via serien, får Roma tildelt plass grunnet Coppa Italia. (Det samme gjelder hvis Roma får EL-spill via serien.)

8.  Inter                53p                        Lazio (H), Genoa (B), Udinese (H)

Form: T-V-T-T-V

Med en utrolig lang skadeliste har ting gått trått i det siste for Inter, tapet mot Napoli i dag gjorde det til at Inter gikk ned til en 8. plass. Champions League-vinneren fra 2010 venter bare å at neste sesong skal starte og de får spisser tilbake på treningsfeltet. At de skal ta 6 poeng mer enn Roma virker rimelig Umulig med tanke på kampprogrammet og jeg tror at de aller fleste Inter-supportere har gitt opp Europa-spill neste sesong. (Ved poenglikhet er Roma foran på innbyrdes)

 

9. Catania            51p                        Sampdoria (B), Pescara (H), Torino (B)

Form: V-T-U-U-U

Catania har overrasket stort denne sesongen, men det har gått tungt i den siste tiden. Øyboerne ligger på 9. plass hele/bare 7 poeng bak Roma og har en teoretisk mulighet til å gå forbi Roma. Roma trenger dog kun 3 poeng for å «unngå» å få 9.plass.

 

PS! Det er bare å gratulere Juventus som i dag tok sin 29. scudetto! Selv om det er bittert å innse så var det velfortjent. Gratulerer Juventus!

 

Hvilken plass tror du Roma ender på?