Bekmørk aften

Andreazzoli jaktet nye tre poeng og sendte sine gladiatorer ut i en helfrekk 3-4-1-2 som bestod av følgende mann: Lobont; Marquinhos, Burdisso, Castan; Piris, De Rossi, Pjanic, Dodó; Totti; Osvaldo, Destro.

Corini og Chievo gikk for en 5-3-2, som man fort kan mistenke for å være en hakket mer defensiv tilnærming enn hjemmelaget tok.

Og det ble vel i grunn en omgang som både spådd og fryktet. Chievo, et av de best organiserte og i samme slengen regelrett kjedelige lag i Serie A, la seg godt bakpå mot et Roma som falt tilbake til gamle Pescara-synder. Hjemmelaget fikk flere sjanser fra cornermerket, men var duellmessig underlegne det voksne Chievo-laget i boksen. Dodó hadde noen spede forsøk fra sin venstrekant, mens verken De Rossi eller Pjanic greide å skape noe som helst fra sine sentrale posisjoner. Men Roma kunne så definitivt gått i garderoben med ledelse. Etter 36 minutter trer nemlig Totti en ball gjennom til Piris langs høyrekanten. Paraguayaneren får akkurat slått ballen 45 grader ut i feltet i det den er på vei over dødlinjen. Pablo Osvaldo, med en Chievo-forsvarer på slep, møter ballen på seks meter, men skuddet går rett på Chievo-keeper Puggioni. Romas store mulighet i første omgang. Totti hadde for øvrig et forsøk fra frispark, men Puggioni hadde grei kontroll. Ellers hadde De Rossi et litt halvhjerta forsøk på å få vondt da han ble tråkket på av Dario Dainelli, mens Ivan Piris dro på seg et gult kort. Men den kjedelige førsteomgangen ebbet ut i 0-0. Til lav odds.

De 34. 620 fremmøtte stålsatte seg for 45 nye blodfattige minutter, men Roma skulle komme brukbart ut av startblokkene i andre omgang. Allerede etter to minutter drar Mattia Destro av to Chievo-forsvarere lekende lett ved sekstenmeterstreken. Dessverre for Roma og Destro havner avslutninga rett i klypene på Puggioni. Fem minutter senere fyrer Totti løs fra solid hold. Ballen treffer et Chievo-bein og får en voldsom bue på vei mot målet, men daler dessverre ned på oversiden av tverrliggeren og ut til corner. Corneren er velslått, i motsetning til resten av cornerne Roma fikk i løpet av kvelden, og havner på panna til Destro. Headingen fra Romas nummer 22 blir dessverre godt håndtert av Puggioni.

Andreazzoli gjør sitt første bytte etter 55 minutter når Florenzi kommer inn for Piris som må kjøle ned hodet etter en kollisjon med Dramé. Ett minutt senere vil Totti ha straffe når hans tidligere lagkamerat Andreolli hopper i han bakfra uten å være i nærheten av ball. Dommer ville garantert blåst om det hadde skjedd utenfor sekstenmeteren, men lar det for denne gang eksistere andre regler for straffefeltet.

Etter 66 minutter kommer Dodó skrått inn mot målet etter fine kombinasjoner med Destro. Men brasilianerens forsøk blir blokkert. Kanskje burde unggutten med lokkene spilt ballen ut i feltet mot Osvaldo. Herfra og inn gikk det fullstendig i stå for AS Roma. Chievo lyktes med sitt defensive spill, mens de rødkledde slet med det aller meste. Til og med Totti hadde en mørk dag på jobben. Andreazzoli gjør ytterligere endringer med å hive inn Lamela og Bradley, uten at det utgjør et eneste gram på vektskåla. Og når klokka tikker mot 90 minutter får selvsagt de tilreisende fra Chievo den ene muligheten de trenger. En ball blir slått inn i feltet fra venstrekanten, den forsvinner forbi Roma-forsvarerne og bort til Cyril Théréau som setter ballen inn bak Bogdan Lobont. AS Roma-Chievo 0-1. Dermed kan Roma bli forbigått av både Udinese og lazio i morgen kveld. En bekmørk aften på Olimpico.

Føler denne teksten burde vært lenger med utredning om hva som gikk galt i kveld, denne sesongen, forrige sesong, og i det hele tatt. Men det er det virkelig ikke energi til nå. Vi får heller legge hodene kollektivt i bløt ved sesongslutt for å finne ut hvorfor AS Roma nok en gang blir en parentes i Serie A. Men heldigvis har vi en Coppa Italia-finale å se fram til. Forza Roma!