Før kampen: Roma-Chievo

36. serierunde står for tur og det er Roma -Chievo som åpner ballet tirsdag kveld. 5. plassen til Roma er syltynn og det er flere lag som ligger like bak og puster Roma i nakken, for å unngå at pusten blir enda større må Chievo slås på hjemmebane.

 osvaldo

Vel, en kan vel innrømme at seieren mot Fiorentina var av den heldige sorten, men det gjorde den desto mer deilig. Med seieren fortsatte Roma den gode formen vi er inne i og har kun tapt en av de siste 11 kampene. God form var Roma også i når de møtte Chievo i høst med fire strake seire, men eslene fra Verona ville det annerledes; I tåkehavet i Verona ble Sergio Pellisser eneste målscorer og den gang Zemans mannskap gikk på en real smell.

Selv med store sportslige resultater er Andreazzoli sin fremtid i Roma svært usikker. Med 24 poeng på de 12 første kampene kan Andreazzoli sette ny rekord med seier i morgen; ingen trenere har evt. tatt flere poeng på de 13 første kampene i Roma. Ny rekord eller ei, framtiden er uviss for Andreazzoli. Mange navn har blitt linket som Andreazzolis erstatter, men hovedpersonen selv er fast bestemt på å holde fokus på Romas siste kamper før hans egen fremtid vurderes. Uansett om han fortsetter i Roma eller ikke har Andreazzoli fått en «flyning start» på managerkarrièren.

Nevnte Andreazzoli luftet forslaget på dagens pressekonferanse at Osvaldo og Destro muligens vil få en sjelden sjanse sammen på topp. Dette fører til at muligens Erik Lamela vil få en sjelden hvilepause (eller hvilte han mot Fiorentina?). Osvaldo har gått fra å bli utskjelt til å brilijere de siste kampene og  kan komme til å spille sin 100. kamp i Serie A i morgen. Med to rene spisser endrer nok Andreazzoli fra 4-2-3-1 som han stilte med på lørdag.Et annet spørsmål er om Lobont får fikset nesen sin til kampstart. Lobont måtte ut til pause under kampen mot Fiorentina etter å ha fått seg en god gammeldags karamell i ansiktet, men den noe ustabile Goicoechea kom inn og holdt unna for Jovetic og co. Lobont er med i troppen og vil bli sjekket fram mot kampstart i morgen. Stekelenburg og Balzaretti er ikke med i tirsdagens tropp med henholdsvis skade og karantene.

               Blir begge to å se på banen samtidig i morgen?

Blir begge to å se på banen samtidig i morgen?

 

Chievo har plassert seg på 13. plass og har sagt seg fornøyd med sesongen noe som 2 scoringer på de siste 6 kampene bekrefter. 40 poeng virker å holde denne sesongen og Chievo gjester Olimpico i morgen uten noe å spille for. Gikk du glipp av Chievos kamp mot Cagliari i helgen burde du være fornøyd, 90 minutter med et resultat som var forespeilet på forhånd; 0-0. Den eneste som har fått godkjent de siste kampene for eslene fra Chievo er keeper Christian Puggioni. Puggioni har kun sluppet inn 2 mål på de siste 4 kampene, og med sin noe utradisjonelle 5-3-2 formasjon skal Roma slite med å komme igjennom det gjerrige Chievo-forsvaret. Totti chievo

For en kan så absolutt ikke forvente seg en målorgie i morgendagens kamp, de siste 4 kampene på Olimpico mellom lagene har kun generert i 4 mål totalt. I fjor ble Totti den store helten med to straffescoringer og kapteinen åpnet målkontoen for sesongen (januar) med T-skjorten «Scusate il Ritardo»(Beklager for forsinkelsen). 

 

Forventede lagoppstillinger:

Roma (3-4-1-2): Lobont; Marquinhos, Burdisso, Castan; Piris, De Rossi, Bradley, Dodò; Pjanic; Destro, Osvaldo

Chievo (5-3-2): Puggioni; Frey, Andreolli, Dainelli, Cesar, Dramè; Cofie, Guana, Hetemaj; Stoian, Théréau

 

Kampstart er tirsdag 2045 og kampen vises på C More Live og csports.no!

 

DAJE!