Før kampen: Storkamp i Milano

 

Andreazzoli kunne fått den beste starten av en Roma-trener hvis det ble seier mot Chievo; sånn ble det ikke. Thereau sin sene scoring gjorde at eslene tok med seg alle poengene hjem fra hovedstaden for andre gang denne sesongen. Tapet gjorde at Udinese og Lazio (på innbyrdes) gikk forbi Roma og jakten på Europa League-spill gjennom serien fikk seg en real trøkk. Nå venter Milan på San Siro, en plass hvor Roma har tatt rikelig med seire den siste tiden. 

mexes

Milan-Roma avslutter den nest siste serierunden, og mye av kampens viktighet kommer an på hvordan kampene i forkant går. Milan ligger på 3.plass med en fire poengs luke ned til Fiorentina. Taper Fiorentina mot Palermo i morgen er Allegris menn sikret Champions League-kvalikk og har dermed lite å spille for. En kan uansett ikke forvente seg en lett kamp når Milan byr opp til sesongens siste hjemmekamp.

For Roma sin del har Udinese alt i egne hender når det kommer til den «gjeve» 5.plassen som gir Europa-spill. De tar i mot Atalanta i morgen og med seier vil Di Natale og co ligge hele 5 poeng foran når Roma har to kamper igjen å spille. Roma er eventuelt nødt til å vinne for å ha en sjanse til å passere dem på tabellen (Udinese vil gå foran på innbyrdes ved poenglikhet).

Det er tredje gang denne sesongen Roma gjester San Siro, de to foregående oppgjørene ble Inter slått med henholdsvis 3-1 og 3-2. Roma har heller ikke gjort det så dårlig mot Milan på fremmed gress heller; 3 av de siste 6 kampene har Roma tatt med seg 3 poeng i bagasjen tilbake til den evige stad.

Skadesituasjonen i Roma er forholdsvis liten til å være så sent i sesongen og det er kun Stekelenburg, Balzaretti og De Rossi som ikke er med i morgendagens tropp. Alle er forventet å bli bra igjen til sesongavslutningen mot Napoli og Coppa Italia-finalen mot Lazio. Milan på sin side har tidligere Roma-spiller Bojan Krkic ute i tillegg til Montolivo, Bonera og De Jong. Massimo Amborisini vil gjennomgå en test før kamp i morgen og vurderes fram til kampstart.

Aurelio Andreazzoli skrøt hemningsløst av morgendagens motstander på dagens pressekonferanse og konstaterte at det vil bli en langt fra enkel oppgave: «De er et bra lag og i god form. De har mange gode spillere og en ung, talentfull trener. De har tatt en ny retning, og har et veldig interessant lag. De spiller god fotball og foruten de kvalitetene jeg har allerede nevnt har de mye å gå på. De kommer til å gi svært tøff motstand for oss i morgen.»aurelio

Den talentfulle treneren treneren Andreazzoli snakker om er en av favorittene til å bli Andreazzolis arvtager. Massimiliano Allegri er sammen med Napoli-trener Walter Mazzarri de heteste alternativene til å ta over Roma i sommer. Andreazzoli fikk naturligvis spørsmål om kandidatene og etter å ha rodd rundt grøten konkluderte han med at han har fokus på Roma nå og skal avslutte sesongen sterkt og ta hjem Coppa Italia-troféet.

Kampen mellom lagene før jul ble en enveiskjøring for Roma sin del. Det sto 3-0 på storskjermen etter halvtimen spilt og etter en utvisning av Marquinhos ble resultatet til slutt 4-2. Siden den gang har Milan kun gått på ett tap (mot serievinner Juventus) og står nå med 3 strake seire. Mario Balotelli har vært en revolusjon for Milan og har dunket inn 11 mål på de 11 kampene han har spilt. Balotelli har slitt med en feber den siste tiden, men det er likevel ventet at spissen spiller morgendagens kamp.

ADVARSEL! Milan lanserte neste sesongs tredjedrakt tidligere denne uken og de feirer det hele med å bruke den i morgendagens kamp. Milan har ikke vunnet noen troféer den sesongen (og kommer ikke til å gjøre det heller), men det hindrer dem likevel ikke å bruke den meget spesielle gullfargen. En annen ting å legge «merke» til er Champions League-merket (Milan er ikke sikret Champions League-spill neste sesong og må i beste fall igjennom en play-off først.) Vel advarselen er gitt, her er den:

gull

Vi tror på følgende lagoppstillinger i morgen:

Milan (4-3-3): Abbiati; De Sciglio, Zapata, Mexes, Constant; Flamini, Ambrosini, Muntari; Boateng, Balotelli, El Shaarawy

Roma (3-4-2-1): Lobont; Marquinhos, Burdisso, Castan; Torosidis, Pjanic, Bradley, Marquinho; Lamela, Totti; Destro

 

Kampstart er søndag 2045 og kampen vises på Canal9, så det er bare å benke seg foran TVen og nyte en forhåpentligvis perfekt avslutning på helgen!

 

FORZA ROMA!