Ettermæle fra Milano

Det er lite fotballfaglig å snakke om dagen etter kampen på San Siro. Kampen endte som kjent 0-0, men røde kort og avbrudd i spillet grunnet rasisme dannet grunnlaget for at kampen likevel ble en snakkis.

balotelli

Like før pause fikk de tilreisende Roma-supporterne en advarsel fra San Siros speaker angående de rasistiske ropene «supporter»skaren kom med. Mario Balotelli som var ett av hovedofrene for de rasitiske ropene og prøvde å stilne det hele uten stort hell. Balotelli fikk gult kort like etter og ropene eksaklerte, like etter pause valgte dommer Rocchi og avbryte spillet. Totti tok etter oppfordring fra dommer Rocchi og snakket til sine «supportere». «Fansen» hørte på sin kaptein og kampen ble startet igjen kun minutter senere. Tidligere i dag gikk Roma ut på sine hjemmesider og fordømte all form for rasistiske handlinger og at disse er uakseptable. Likefullt ble det bestemt at Roma som klubb blir bøtelagt med 50 000€ for hendelsen.

 

Milan hadde litt svinn på skogen etter gårsdagens kamp de også. Under flere anledninger ble Roma-spillerne blendet med en grønn laser og var veldig synlig på keeper Bogdan Lobont under frispark. Milan ble også bøtelagt, men med 15 000€.

 

Francesco Totti ble fortjent utvist etter en høy albue mot Mexes på tampen av gårsdagens kamp og det har blitt bekreftet at han må sone en kamps karantene. For de som var bekymret for at det røde kortet kunne gå utover Coppa Italia finalen var det ingen grunn til bekymring ettersom Coppa Italia og Serie A har ulike karanteneregler og har dermed ingen sammenheng.

Sulley Muntari fikk to kampers karantene etter hans lille tirade mot dommeren.