Milan 0-0 Roma: Mye røyk, lite ild

Etter at både Lazio og Udinese vant tidligere i dag ble Milan-Roma straks en god del mindre viktig. For å kapre Europa League-plass ville Roma nemlig være avhengig av å vinne begge de gjenstående kampene, samtidig som både Udinese og Lazio måtte avgi poeng i siste kamp. Andreazzoli virket litt demotivert av hele utfordringen, og bestemte seg for å spare en og annen spiller.

Bogdan Lobont fortsatte i buret. Foran seg hadde han trioen Marquinhos, Burdisso og Castan. På midtbanen lå Erik Lamela til høyre, Dodô til venstre, mens «teknikerne» Bradley og Perrotta tok den sentrale midtbanen. Osvaldo, Totti og Marquinho bekledde de (hakket mer) offensive rollene. På benken satt Pjanic, Florenzi og Destro.

Det begynte også overraskende bra for Roma, som virket langt mer livlig enn i de to foregående kampene. Riktignok kom det meste gjennom kontringer, men det var både vilje og entusiasme i løpene fremover. Dessverre satt aldri den siste pasningen, noe vi har sett altfor ofte med Andreazzoli bak roret.

Totti fikk tidlig en sjanse etter fryktelig tversoverpasning fra Kevin Constant. Hardt presset endte imidlertid avslutningen på tribunen. Erik Lamela slo deretter gjennom til Marquinho, som forsøkte å dytte ballen inn forbi Abbiati. Det gikk ikke. På motsatt ende kom Boateng nær å dytte inn 1-0 for hjemmelaget, men avslutningen traff rett i trygge hender på Bogdan Lobont.

Balotelli slo like etter et frispark som Bogdan Lobont på trygt og godt vis slo ut. Deretter begynte ting å eskalere på San Siro. Balotelli trøkket til med en voldsom takling. I belønning fikk han gult kort. Muntari var ikke helt fornøyd med dette og gikk bort til kampleder Rocchi for å protestere. Reprisene viste en lynrask reaksjon fra Rocchi, som beveget hånden rett mot brystlommen. Muntari svarte med å holde Rocchi fast slik at han ikke fikk gitt det røde kortet. Etter at grepet slapp kom likevel det røde, naturligvis, og Milan måtte fullføre med 10 mann.

Samtidig som dette skjedde pågikk det også en trist oppførsel fra de tilreisende Romanisti. Balotelli ble gjentatte ganger gjenstand for rasistiske tilrop, og på et tidspunkt annonserte speakeren at kampen ville bli stoppet dersom ikke romerne sluttet med dette. Bare tre minutter ut i andre omgang skjedde nettopp dette, og kampen ble midlertidig stoppet.

Utover i omgangen evnet ikke Roma å utnytte seg av den tallmessige fordelen Muntari hadde gitt i første omgang. Sjansene ble færre og duellene ble tettere. Helt på tampen plantet Totti en albue i brystet på Philippe Mexes. Rocchi svarte med et korrekt rødt kort, og lagene fullførte deretter begge med 10 mann på banen.

To røde kort og tilløp til skandale på tribunen endret ikke det faktum at dette var en svært kjedelig affære. Det betydde også at Roma ikke lenger har mulighet til å fullføre sesongen blant topp fem. Europa League-toget har likevel ikke gått: dersom Roma vinner Coppa Italia vil laget også kvalifisere seg til Europa League. Dersom Lazio havner på femteplass vil EL-plassen være sikret uansett resultat i finalen.